Τρουφάτο Ρεβανί
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Το Τρουφάτο Ρεβανί είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την κλασική γεύση του ρεβανί με την πλούσια γεύση της σοκολάτας. Η συνταγή είναι σχετικά απλή και μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι.
Η γεύση του Τρουφάτο Ρεβανί είναι μοναδική. Η σοκολάτα δίνει στο γλυκό μια πλούσια και έντονη γεύση, ενώ το ρεβανί προσθέτει μια ανάλαφρη και αέρινη υφή. Το σιρόπι ολοκληρώνει το γλυκό, προσθέτοντας μια γλυκιά και δροσερή γεύση.
Το Τρουφάτο Ρεβανί είναι ένα ιδανικό γλυκό για όλες τις περιστάσεις. Είναι νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του, γι’ αυτό και είναι αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
6 Αυγά
120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ Μπεικιν Παουντερ
1/2 κουτ γλυκού Μαστίχα Χίου σε Σκόνη
Χυμό και Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι
100 γρ Τρούφα Σοκολάτας υγείας
Για το Σιρόπι
750 gr ζάχαρη κρυσταλλική
700 gr νερό
χυμό από 1 ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο τρουφάτο ρεβανί ρίχνοντας τον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν να αφρατέψουν και να διπλασιαστούσε όγκο
Οσο χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ την τριμμένη μαστίχα
και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά
Βλέπετε πώς έχουν ασπρίσει και φουσκώσει τα αυγά μας. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά σε
τρεις δόσεις και ανακατέβουμε πολύ απαλά με μία σπάτουλα ώστε να μη χαθεί ο όγκος των αυγών
Αφού έχουν ανακατευτεί πολύ καλά τα στερεά υλικα προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και την τρούφα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να πάει παντού σε όλο το μείγμα
Εχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ένα ταψάκι 30 εκατοστών αδειάζουμε το μείγμα μέσα απλώνομαι ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθέρμανσμένο φούρνος 180 βαθμούς για 35 λεπτά
Ετοιμο ψημένο το τρουφάτο ραβανί μας μόλις βγει από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια της επιλογής μας και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι
Το σιρόπι το φτιάξαμε ρίχνοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 3 με 4 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το διακοσμεί καθένας όπως επιθυμεί εγώ το διακόσμησα απλώνοντας χτυπημένη σαντιγή και καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ρεβανί
Υλικά
6 αυγα
1/2 ποτήρι ζαχαρη
1 ποτηρι γαλα
1 ποτηρι σπορελαιο
2 φακελάκια μπεικιν
1 βανιλια
ξυσμα 1 λεμονιου
1 σακουλακι σιμιγδαλι ψιλο(500 γρ)
Για το σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτηρια νερο
1 βανιλια
φλουδα και χυμο απο 1 λεμονι
1 κ.σ φρεσκο αγελαδινο βουτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)
Εκτέλεση
-Χτυπάω στο μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν 5 λεπτα.Χαμηλώνω στο ελαχιστο την ταχυτητα και προσθετω το σπορελαιο,το γάλα συνεχιζοντας το χτυπημα,τη βανιλια το ξυσμα,και τέλος ολο το σακουλακι με το σιμιγδαλι και το μπεικιν.Το μίγμα θα ειναι ενας αφρατος χυλος νερουλος.Το αδειαζω σε βουτυρωμενο ταψι 30 εκ. και ψηνω στους 170 40 λεπτα περιπου.Το χαραζω σε κομματια και το αφήνω στην ακρη.
Βραζω το νερο με τη ζαχαρη,φλουδα και χυμο λεμονι,4-5 λεπτα.Προσθετω τη βανιλια και το βουτυρο χωρις να το ανακατεψω και οταν λιωσει το βουτυρο,σιροπιάζω λιγο λιγο (γιατι το ραβανι ειναι αφρος και θα διαλλυθει) με το ζεστο σιροπι,το χλίαρο γλυκο.Ειναι ονειρο!!!
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: Ξένια Δάρρα