Υλικά:

3 μαλακές μπανάνες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 πακέτο εσάνς βανίλιας
½ πακέτο μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας λάδι (ή λάδι καρύδας)
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο
Σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα.
Λαδώνουμε τα φορμάκια για muffins.
Σε ένα μπολ, λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την εσάνς βανίλιας και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε ξανά.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το χαρουπάλευρο.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού στο μείγμα μπανάνας, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα παχύρρευστο κουρκούτι.
Μοιράζουμε το κουρκούτι στα φορμάκια για muffins.
Πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας (αν χρησιμοποιούμε).
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν τα muffins και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο τους.
Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν ελαφρώς στα φορμάκια πριν τα σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροTο πιο νόστιμο ρυζόγαλο που έχετε δοκιμάσει
Επόμενο άρθροΣπιτικό κανταΐφι