Χοιρινό φιλέτο με σπιτική μαγιονέζα στο φούρνο.

Αυτό το πιάτο είναι απίστευτα εύκολο στην παρασκευή του, αλλά προσφέρει μια εκλεπτυσμένη γεύση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Το χοιρινό φιλέτο ψήνεται στο φούρνο μέχρι να γίνει ζουμερό και τρυφερό, ενώ η σπιτική μαγιονέζα προσθέτει μια πλούσια και κρεμώδη πινελιά.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολο στην παρασκευή
  • Γρήγορο (έτοιμο σε περίπου 1 ώρα)
  • Ιδανικό για οικογενειακό γεύμα
  • Πλούσιο σε γεύση
  • Υγιεινό (αν χρησιμοποιήσετε άπαχο χοιρινό και ελαιόλαδο)

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά στο μείγμα του λαδιού, όπως θυμάρι, δενδρολίβανο ή πάπρικα.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε μαζί με το φιλέτο και μερικές πατάτες ή λαχανικά.
  • Για μια πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στην σπιτική μαγιονέζα λίγη μουστάρδα.

Υλικά

Για την μαγιονέζα

200 ml. λάδι,
100 ml. γάλα φρέσκο,
2 κ.σ. χυμό λεμονιού,
1 κουτ.γλ αλάτι
1 κ.γ. μουστάρδα.

4 πατάτες
3 κρεμμύδια
300γρ τριμμένο τυρί
αλάτι
ρίγανη
πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοίμασα τη μαγιονέζα χτυπώντας στο μπλεντερ με το λάδι, γάλα φρέσκο, χυμό λεμονιού, αλάτι και 1 κ.γ. μουστάρδα.
Κόβω 4 πατάτες λεπτές, τις περιχύνω με λάδι, τις πασπαλίζω με αλάτι, τη ρίγανη, ανακατεύω καλά για γεύση και τις βάζω σε λαδόκολλα. Τρύπησα το φιλέτο με ένα πιρούνι, το αλατοπιπέρωσα, άλειψα τη μαγιονέζα και από τις δύο πλευρές και το έβαλα πάνω στις πατάτες.

Χοιρινό φιλέτο με σπιτική μαγιονέζα

Έκοψα 3 κρεμμύδια σε λωρίδες, τα έσπασα λίγο, τα ανακάτεψα με την υπόλοιπη μαγιονέζα και
σκέπασα με αυτήν κάθε φιλέτο.

Χοιρινό φιλέτο με σπιτική μαγιονέζα

Έψησα 40 λεπτά στους 200 βαθμούς, έβγαλα, πασπάλισα με τριμμένο τυρί και έψησα μέχρι να λιώσει το τυρί! Το φιλέτο γίνεται πολύ ζουμερό.

Καλημέρα σε όλους!

Η Συνταγή είναι της κας Да сготвим набързичко

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό Φιλέτο με Σάλτσα κρασιού με ρύζι

Απαραίτητα προϊόντα:

800 γρ χοιρινό φιλέτο
αλατοπίπερο
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 κρεμμύδια
6 κ.σ. λάδι
150 ml κόκκινο κρασί
500 ml νερό ή ζωμό
2 κ.σ. αλεύρι
3 φύλλα δάφνης
6 κόκκους μπαχάρι
1 κούπα ρύζι
2,5 κούπες νερό
30 γρ βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, το περιχύνουμε με 2 κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε. Αφήνω στην άκρη.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.γ. λάδι και ρίχνουμε τα μέρη κρεατος μέσα. Σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μαγειρέψτε γυρίζοντας να σφραγιστούν από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια αφαιρέστε.
4. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε αυτό μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε το κρέας, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και την πάπρικα. Περιχύνουμε με τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό.

5. Ρίχνουμε το κρασί και ρίχνουμε νερό ή ζωμό. Μην προσθέσετε όλη την ποσότητα – αφήστε περίπου 150 ml υγρού και να προσθέσετε
όσο χρειάζεται. Καλό είναι το υγρό (νερό ή ζωμός) να είναι προθερμασμένο. Αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
6. Στο μεταξύ πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Γεμίζουμε με νερό, προσθέτουμε το λάδι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

7. Διαλύουμε το αλεύρι σε 5 κ.σ. νερό και ρίχνουμε σε λεπτή ροή στο κρέας. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αν πήξει πολύ, ρίξτε νερό. Αν νιώθετε ότι δεν έχει πήξει, διαλύστε άλλη 1 κ.σ. αλεύρι σε 2,5 κ.σ. νερό και ρίξτε ξανά.
Μαγειρέψτε για τουλάχιστον 5 λεπτά μετά.
8. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέστε αλάτι στο ρύζι. Κάποιοι βάζουν μαύρο πιπέρι, αλλά κατά κανόνα μένει καθαρό και άσπρο.
Στη συνέχεια ετοιμάστε τα πιάτα.

9. Σε ένα μικρό μπολ για σουφλέ με λαδόκολλα ή φόρμα για μάφινς, βάζουμε το ρύζι και γεμίζουμε με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια, γυρίστε στη μέση του πιάτου και περιχύνουμε το κρέας με σάλτσα.
Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό ή άλλα πράσινα φύλλα.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΑμυγδαλωτά…αντί να τα αγοράσετε, δοκιμάστε να τα φτιάξετε στο σπίτι!
Επόμενο άρθροΠίτα με τυρί φέτα: Απλά υλικά, ασύγκριτη γεύση