Φρέσκα ζυμαρικά με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και γαρίδες! 

Φρέσκα ζυμαρικά με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και γαρίδες είναι μια εξαιρετική συνδυαστική γεύση. Η πλούσια κρέμα γάλακτος συνδυάζεται αρμονικά με την πλούσια γεύση των μανιταριών, ενώ οι γαρίδες προσθέτουν έναν υπέροχο θαλασσινό χαρακτήρα. Αυτό το πιάτο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν την απόλαυση της ιταλικής κουζίνας και των θαλασσινών γεύσεων.

Υλικά-Εκτέλεση

Μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σε οποιαδήποτε μορφή – μακρόνια,ταλιατέλες, τορτελίνι κ.ο.κ. … για 3 λεπτά (σύμφωνα με τις οδηγίες).
Οι γαρίδες μου ήταν κατεψυγμένες – τις ξεπάγωσα, τις στραγγίσαμε γιατί συνήθως αφήνουν πολύ νερό μέσα και τις σοτάρισα
σε βούτυρο, σκόρδο και 1/2 στυμμένο λεμόνι και αλάτι. Τις άφησα στην άκρη!
Ψιλοκόβω τα μανιτάρια, τα σοτάρω στο βούτυρο και προσθέτω 1/2 κύβο ζωμό κοτόπουλου.
Σχεδόν έτοιμα, πρόσθεσα την κρέμα γάλακτος, λίγο φρέσκο γάλα και αλάτι-πιπέρι.
Το άφησα να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά, το έβγαλα και πρόσθεσα τις γαρίδες και τον φρέσκο βασιλικό.
Ανακάτεψα τα πάντα με τα στραγγισμένα ζυμαρικά και την παρμεζάνα τριμένη.

H συνταγή είναι της Изпитаните рецепти на Марчето

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζυμαρικά γαρίδας σκόρδου

Ζυμαρικά με γαρίδες και σκόρδο

Συστατικά :

1/2 κγρ γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες
1/2 κιλό ζυμαρικά ταλιατέλλες – χυλοπίτες (περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας)
6 -8 σκελίδες σκόρδου, σύμφωνα με την προσωπική γεύση, λιωμένες
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
ελαιόλαδο
Μειγμα μπαχαρικών με βότανα για ζυμαρικά (της επιλογή σας εάν θέλετε)
φρέσκο ​​αλεσμένο πιπέρι
κόκκινες νιφάδες πιπεριού
άλας
βότανα (μαιντανό,δυοσμο,ριγανη κλπ)

Κατευθύνσεις :

1. Βράστε τα ζυμαρικά σε νερό μέχρι να μαλακώσουν, κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών για χρήση αργότερα.
Πάντα βάζω λίγο λάδι, αλάτι και φρέσκα βότανα μαζί με τα ζυμαρικά μου όταν το βράζω. Στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη.
2 Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, πλύνετε τις γαρίδες.
3 Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε γαρίδες.
4 Αφήστε να μαγειρευτούν μέχρι να γίνουν λίγο ροζ και αρχίζουν να κυρτώνουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο.
5 Μαγειρέψτε 5-7 λεπτά, προσθέστε λάδι. Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου οι γαρίδες είναι ροζ και κυρτωμένες.
6 Προσθέστε ζυμαρικά στο τηγάνι. Προσθέστε καρυκεύματα. Προσθέστε αρκετό από το νερό ζυμαρικών που κρατήσατε μέχρι να μην στεγνώσει, αλλά και να μην κολυμπήσουν σε υγρό. Ανάλογα με την ποσότητα των ζυμαρικών αυτό απαιτεί 1/2 το φλιτζάνι ή όλο. Ξεκινήστε με την προσθήκη του 1/4 και μετά δείτε από εκεί και πέρα.
7 Συνεχίστε να ανακατέυετε όλα τα συστατικά στο τηγάνι μέχρι να ενσωματωθούν και να ζεσταθούν όλα.

Απολαυστε την!

ΠΗΓΗ: Grandma’s Tasty RecipesTasty Recipes

Προηγούμενο άρθροΚρέμα καραμελέ μπανάνας: Το τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση
Επόμενο άρθροΣάμαλι Αράβικο: Μυστήριο και Αρώματα μαστίχας σε Κάθε Μπουκιά