Λαζάνια με φιλέτο κοτόπουλου και σάλτσα Μπεσαμέλ
Συστατικά
400γρ. Φιλέτα στήθους κοτόπουλου
400γρ. τριμμένες ντομάτες ή Passata
15 φύλλα λαζάνια ή οσα απαιτηθούν
200γρ. Τυρί μοτσαρέλα
1 καφέ κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
ρίγανη
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Συστατικά μπεσαμέλ
125γρ. Βούτυρο
800 ml. Γάλα μη αποβουτυρωμένο
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε κόβοντας το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια μπουκίτσες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, μανιτάρια σε φέτες και τρίβουμε την μοτσαρέλα σε ένα πιάτο στο χοντρό.
Σε μέτρια φωτιά βάζουμε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ημιδιαφανής προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από λίγο τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και το κοτόπουλο και σωτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας ρίγανη αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας
Για την μπεσαμελ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει το ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο και μόλις γίνει σαν κρέμα προσθέτουμε και το γάλα σταδιακα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
Σε ένα πήρεξ ή σε ότι άλλο θέλουμε κάνουμε μία στρώση από κάτω με μπεσαμέλ αρκετά καλή στρώνουμε μία σειρά με τα λαζάνια να καλύψουμε τη βάση και από πάνω ξανά μπεσαμέλ να καλύψουμε τα λαζάνια.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 4-5 κουτάλες από τη γέμιση της σάλτσας με το κοτόπουλο και την απλώνουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια στη συνέχεια πάλι λαζάνια και μπεσαμέλ και σάλτσα κοτόπουλου.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλη μία φορά και τελειώνουμε με την μπεσαμέλ και στη συνέχεια καλύπτουμε απο πάνω με τυρί τριμμένο και λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους στους 200 βαθμούς το φαγητό αφου το κατεβάσουμε στους 170 βαθμούς.
Καλή Ορεξη