Ο ψευτομουσακάς είναι ένα πιάτο που έρχεται να μας λύσει τα χέρια, ειδικά όταν έχουμε λίγο χρόνο, αλλά θέλουμε να φάμε κάτι σαν τον αγαπημένο μας μουσακά. Η γεύση του είναι πλούσια και η υφή του υπέροχη, ενώ η φέτα δίνει μια αλμυρή νότα που δένει τέλεια με όλα τα υλικά. Εγώ τον φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται από το ταψί.

Συστατικά

περίπου 700 γρ πατάτες
500 γρ κιμά
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι μείγμα μπαχαρικών
500 γρ τυρί φέτα
300 ml νερό
300 ml κρέμα γάλακτος

Παρασκευή

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε λίγο λάδι, προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο
Ρίχνουμε το νερό και την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να βράσει, προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, αφήνουμε να βράσει ξανά και μετά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αλατοπιπερώνουμε
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί/φούρνο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά το αφήνουμε να σταθεί για περίπου 10 – 15 λεπτά και μετά σερβίρουμε

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει ο ψευτομουσακάς σας ακόμα πιο επιτυχημένος:

  • Μπαχαρικά: Η αρχική συνταγή αναφέρει ένα φλιτζάνι μείγμα μπαχαρικών, το οποίο είναι πάρα πολύ. Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα, περίπου 2-3 κουταλιές του γλυκού, ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση θέλετε.
  • Υλικά: Βεβαιωθείτε ότι η φέτα είναι καλής ποιότητας, γιατί αυτή θα δώσει το κύριο άρωμα και γεύση στο πιάτο.
  • Ψήσιμο: Μπορείτε να καλύψετε το ταψί με αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 30 λεπτά ψησίματος, ώστε να μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το για να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Αναμονή: Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε το φαγητό να σταθεί. Έτσι, τα υγρά θα απορροφηθούν σωστά και το πιάτο θα σφίξει.

Πηγή: coolinarika.com