Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Δείτε πώς να φτιάξετε τα πιο αφράτα και πεντανόστιμα ατομικά πιτσάκια προζύμι που έχετε δοκιμάσει! Είναι τέλεια για ένα γρήγορο σνακ, για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, ή ακόμα και για ένα μπουφέ σε πάρτι.
Ατομικά πιτσάκια
Φτιάξτε αφράτα και νόστιμα ατομικά πιτσάκια με αυτή την εύκολη συνταγή! Ιδανικά για σνακ, πάρτι την παραλία ή το σχολείο.
Prep Time
20 minutes
Cook Time
30 minutes
Additional Time
1 hour
Total Time
1 hour 50 minutes
Ingredients
- Για τη Ζύμη:
- 2 ποτήρια χλιαρό γάλα
- 1 κύβο μαγιά
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο (ή καλύτερα σπορέλαιο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 2 ποτήρια αλεύρι (και επιπλέον όσο πάρει)
Για τη Γέμιση:
- 300 γραμμάρια φέτα
- 4 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κ.σ. σπορέλαιο
- 1 αυγό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Instructions
- Σε μια λεκανιτσα βαζουμε δυο ποτηρια χλιαρο γαλα, ενα κυβο μαγια, ενα ποτηρι ελαιολαδο η καλυτερα σπορελαιο, ενα κουταλακι του γλυκου αλατι, μισο κουταλακι του γλυκου ζαχαρη και δυο ποτηρια αλευρι.
- Ανακατευουμε και προσθετουμε αλευρι μεχρι να γινει μια αφρατη ζυμη.
- Το σκεπαζουμε για μια ωρα να φουσκωσει.
- Εν τω μεταξυ, ετοιμαζουμε τη γεμιση: σε ενα μπολ βαζουμε τη φετα, τις πρασινες πιπεριες κομμενες σε κυβους, τις ντοματες κομμενες σε κυβους, το σπορελαιο, το αυγο, αλατι, πιπερι και τον μαιντανο. τα ανακατευουμε ολα μαζι.
- Ανοιγουμε φυλλο περιπου ενα εκατοστο παχος.
- Στρωνουμε σε ολοκληρο το φυλλο τη γεμιση.
- Κανουμε ρολο το φυλλο και το κοβουμε σε κομματακια.
- Τα τοποθετουμε σε λαδοκολλα στο ταψι.
- Ψηνουμε για 30 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους.
Notes
Χρήσιμα Tips για τα Τέλεια Ατομικά Πιτσάκια Προζύμι
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα ατομικά πιτσάκια προζύμι σας ακόμα πιο νόστιμα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γέμιση στα γούστα σας. Δοκιμάστε να προσθέσετε ζαμπόν, γαλοπούλα, μανιτάρια, ή ακόμα και ελιές. Για πιο έντονη γεύση, χρησιμοποιήστε φρέσκια ρίγανη στη γέμιση. Το ζεστό γάλα είναι απαραίτητο για να ενεργοποιηθεί σωστά η μαγιά και να φουσκώσει η ζύμη σας. Προσέξτε να μην είναι καυτό, απλά χλιαρό.













