Πατατοτηγανίτες γεμιστές με κιμά

Συστατικά:

1) 7 πατάτες
2) 1 κρεμμύδι
3) 500 γραμμάρια βοείου κρέατος
4) 25 γραμμάρια βουτυρο
5) 160 γραμμάρια αλεύρι
6) 1 αυγό
7) Αλάτι
8) Πιπέρι
9) Σκόνη κόκκινου πιπεριού
10) Φυτικό έλαιο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
Τις κόβουνε σε κομμάτια και τις βράζουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με λάδι και ρίχνουμε και το κιμά και μαγειρεύουμε
μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε μέσα στο κιμά πιπέρι αλατι και κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αφού βράσουν οι πατάτες τις λιώνουμε σε πουρέ προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε
και αυτό μαζί με τις πατάτες να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε το αυγό στον πουρέ, το αλευρι, το αλάτι και το πιπερι και ανακατεύουμε
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας παίρνουμε μια δόση πουρέ ίση με 2 καρύδια την ανοίγουμε με
τα χέρια μας βάζουμε μία κουταλιά κιμα την κλείνουμε σα πουγκί και την πιέζουμε να γίνει
επίπεδη.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτια ρίχνουμε 5-6 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε τις
πατατοτηγανίτες και απο τις 2 πλευρές

Ετοιμεςςςςςςςςςς

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο Γλυκάκι με OREO με λίγα υλικά
Επόμενο άρθροΚαλύτερη σαλάτα μακαρονιών | Σαλάτα μακαρονιών κοτόπουλου | Σαλάτα ζυμαρικών |