Η Αυτοσχέδια πίτα με φύλλο κρούστας είναι ένα από τα πιο γρήγορα και εύκολα φαγητά που μπορώ να φανταστώ, καθώς φτιάχνεται με απλά υλικά που έχουμε σχεδόν πάντα στο ψυγείο μας. Έχει τραγανή κρούστα, αφράτη γέμιση και είναι τόσο νόστιμη που δεν θα πιστεύετε πόσο απλά φτιάχνεται. Εγώ τη συνοδεύω με μία δροσερή σαλάτα και έχω ένα ολοκληρωμένο γεύμα!

Υλικά

3 φύλλα κρούστας.
3 αυγά,
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κουτ. μαγειρική σόδα.
200 gr τύρι φέτα τριμμένο.
1 φέτα ψωμί
4-5 κγ βούτυρο

Εκτέλεση

Μου έμειναν 3 φύλλα κρούστας στην κατάψυξη. Τα έσπασα με το χέρι σε ένα μπολ.
Ξεχωριστά χτυπάω τα αυγά, γιαούρτι και 1/2 κουτ. μαγειρική σόδα. Πρόσθεσα το τυρί. Εριξα τα πάντα πάνω από τις κρούστες.
Αλλά νόμιζα ότι ήταν ένα χαλαρό μείγμα, οπότε πρόσθεσα 1 φέτα ψωμί. Το έριξα σε ένα ταψί, έβαλα βούτυρο εδώ και εκει και έψησα μέχρι να είναι έτοιμο.
Υπάρχει ένας “κλέφτης” στη φωτογραφία “

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Αυτοσχέδια πίτα με φύλλο κρούστας σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Η γέμιση: Αν δεν έχετε φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο τυρί που έχετε στο ψυγείο, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή ακόμη και τριμμένη μοτσαρέλα.
  • Το ψωμί: Το ψωμί βοηθάει να σφίξει το μείγμα, οπότε αν σας φαίνεται πολύ υγρό, προσθέστε άφοβα μία φέτα ψωμιού ή λίγη φρυγανιά.
  • Το ψήσιμο: Για να γίνει η πίτα σας τραγανή, φροντίστε να την ψήσετε σε μεσαία θερμοκρασία, περίπου στους 180°C, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Το βούτυρο: Το βούτυρο στην επιφάνεια δίνει απίστευτη γεύση και βοηθάει να γίνει η κρούστα τραγανή και λαχταριστή.
  • Φύλλα κρούστας: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένα φύλλα κρούστας, απλά αφήστε τα να ξεπαγώσουν πριν τα σπάσετε.

Καλή απόλαυση