Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που το τιμάμε ιδιαίτερα στην περίοδο της νηστείας και το καλοκαίρι: τις Γεμιστές Πιπεριές με Ρύζι (Νηστίσιμες)! Είναι τόσο νόστιμες, αρωματικές και χορταστικές, που κανείς δεν θα πιστέψει ότι είναι νηστίσιμες. Εγώ τις φτιάχνω πολύ συχνά και είναι πάντα πρώτες στην προτίμηση όλων!
Γεμιστές Πιπεριές με Ρύζι (Νηστίσιμες)!
Οι Γεμιστές Πιπεριές με Ρύζι (Νηστίσιμες) είναι ένα πιάτο που φέρνει στο μυαλό μας τα καλοκαίρια, το σπιτικό φαγητό της γιαγιάς και τις αγνές, μεσογειακές γεύσεις. Είναι ο τέλειος συνδυασμός λαχανικών και αρωματικού ρυζιού, φτιαγμένος με απλά υλικά, που όμως δίνουν ένα αποτέλεσμα πλούσιο σε γεύση και άρωμα. Εγώ τις λατρεύω και τις φτιάχνω όλο τον χρόνο!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτές τις σούπερ νόστιμες και αρωματικές Γεμιστές Πιπεριές με Ρύζι (Νηστίσιμες) θα χρειαστούμε:
- 4 Πράσινες πιπεριές (καθαρές από σπόρους)
- 4 Κόκκινες πιπεριές (καθαρές από σπόρους)
- 300 γρ. Ρύζι (πλυμένο με κρύο νερό)
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 τεμ. Καρότα (τριμμένα στον χοντρό τρίφτη)
- 4 σκελίδες Σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 2 Ντομάτες (κομμένες σε μικρά κομμάτια ή τριμμένες)
- Μερικά κλωνάρια Δυόσμος (ψιλοκομμένα)
- Μερικά κλωνάρια Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 900 ml Νερό (ζεστό)
- Ηλιέλαιο (για το σοτάρισμα και το ψήσιμο, ή ελαιόλαδο αν προτιμάτε)
- Αλάτι (κατά βούληση)
- Μαύρο πιπέρι (κατά βούληση)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτές τις απίθανες Γεμιστές Πιπεριές με Ρύζι (Νηστίσιμες):
- Προετοιμάζω την γέμιση:
Σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο, σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτω τα τριμμένα καρότα και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνω το πλυμένο ρύζι στο τηγάνι, ανακατεύω και το σοτάρω για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να γίνει διάφανο.
Αδειάζω το μισό νερό (450 ml) στο τηγάνι, αλατοπιπερώνω και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι το ρύζι να απορροφήσει σχεδόν όλη την υγρασία.
Κατεβάζω το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας και προσθέτω τις κομμένες ντομάτες, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Ανακατεύω καλά τη γέμιση. - Ετοιμάζω τις πιπεριές:
Καθαρίζω τις πιπεριές από τα κοτσάνια και τα σπόρια.
Κάνω μία μικρή σχισμή σε κάθε πιπεριά από κάτω (στη βάση της), αυτό βοηθάει να μην σκάνε στο ψήσιμο.
Τις αραδιάζω προσεκτικά σε ένα ταψί.
Γεμίζω την κάθε πιπεριά με την πλούσια γέμιση ρυζιού. - Ψήνω τις πιπεριές:
Στο ταψί, γύρω-γύρω από τις γεμισμένες πιπεριές, αδειάζω το υπόλοιπο νερό (450 ml).
Πασπαλίζω με λίγο ακόμα αλάτι και ραντίζω με λίγο ηλιέλαιο από πάνω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, χωρίς τον αέρα (στο κάτω επίπεδο αν ο φούρνος μου έχει αυτή τη ρύθμιση), στην κάτω σχάρα, για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν και το ρύζι να είναι καλά μαγειρεμένο. - Σερβίρω:
Σερβίρω τις Γεμιστές Πιπεριές με Ρύζι (Νηστίσιμες) ζεστές. Αν θέλω και δεν νηστεύω, μπορώ να προσθέσω μία κουταλιά
της σούπας στραγγιστό γιαούρτι πάνω από την κάθε πιπεριά. Θα δείτε, το ρύζι είναι άψογα μαγειρεμένο και οι πιπεριές ζουμερές
και γεμάτες άρωμα!
Notes
Tips για τις Τέλειες Γεμιστές Πιπεριές με Ρύζι (Νηστίσιμες)
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Γεμιστές Πιπεριές με Ρύζι (Νηστίσιμες) σας τέλειες! Πριν γεμίσετε τις πιπεριές, μπορείτε να τις ζεματίσετε για 5-10 λεπτά σε βραστό νερό, έτσι μαλακώνουν λίγο και ψήνονται πιο γρήγορα. Αν θέλετε ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πελτέ ντομάτας στη γέμιση ή να τρίψετε λίγο κολοκυθάκι. Μην παραγεμίσετε τις πιπεριές, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει στο ψήσιμο. Το σκόρδο και ο δυόσμος δίνουν απίστευτο άρωμα, οπότε μην τα παραλείψετε!










