Μπορεί τώρα να έπιασαν οι ζέστες, αλλά ένα καλό Γκούλας είναι πάντα μια καλή επιλογή, ακόμα και το καλοκαίρι, ειδικά αν μας αρέσουν τα πικάντικα!  Εγώ το φτιάχνω συχνά, και συνήθως το σερβίρω με έναν αφράτο πουρέ.

Yλικά:

1 κιλό μοσχάρι (τρανς), κομμένο σε ασύμμετρα κομμάτια
100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας
1/2 κιλό κρεμμύδια (εγώ χρησιμοποιώ λευκά), ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 φύλλα δάφνης
Νερό (όσο χρειαστεί για να σκεπαστεί το κρέας)
Για το μείγμα μπαχαρικών:

1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καυτερή

Εκτέλεση:

To μοσχάρι το κόβω σε ασύμμετρα κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.
Σε κατσαρόλα με 100 γρ.βούτυρο αγελαδινό σοτάρω μισό κιλό ψιλοκομμένα κρεμμύδια( εγώ χρησιμοποίησα λευκά).
Μόλις γυαλίσουν προσθέτω το κρέας και ένα μείγμα μπαχαρικών που έχω φτιάξει
Aνακατεύω καλά και το ρίχνω στην κατσαρόλα.Ανακατεύω καλά να πάνε παντού τα μπαχαρικά και ρίχνω to σκόρδο τριμμένες.
Σκεπάζω την κατσαρόλα και το αφήνω για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά να βγάλει το κρέας τα υγρά του.
Προσθέτω νερό να σκεπαστεί καλά το φαγητό μου και τα δαφνόφυλλα.
Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για δύο..δυόμισι ώρες
Εγώ σέρβιρα με πουρέ!!

Καλή απόλαυση !!!

H συνταγή είναι της φίλης  Ελινα Σκλαβου