Το Γλυκό Ψυγείου με Σαβαγιάρ είναι ένα από αυτά τα διαχρονικά γλυκά που αγαπάμε όλοι, μικροί και μεγάλοι. Είναι η τέλεια επιλογή όταν θέλω κάτι γλυκό αλλά δεν έχω πολύ χρόνο, ή όταν θέλω να εντυπωσιάσω τους καλεσμένους μου χωρίς κόπο. Με τις στρώσεις από σαβαγιάρ, την πλούσια σοκολατένια κρέμα και την αφράτη σαντιγί, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα στο ψυγείο μου!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Γλυκό Ψυγείου του 5' με Σαβαγιάρ

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή που είναι ο ορισμός του "γρήγορου και νόστιμου" και μπορεί να γίνει κυριολεκτικά σε 5 λεπτά! Μιλάω φυσικά για το αγαπημένο μας Γλυκό Ψυγείου με Σαβαγιάρ, όπως μας το έμαθε και η κυρία Γκόλφω! Είναι τόσο εύκολο, που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά, και τόσο νόστιμο, που δεν θα προλαβαίνετε να το σερβίρετε!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το πεντανόστιμο Γλυκό Ψυγείου με Σαβαγιάρ θα χρειαστούμε:
- 1 συσκευασία Σαβαγιάρ (περίπου 200-250 γρ.)
- Γάλα (αρκετό, για το βούτημα των σαβαγιάρ)
- 1 συσκευασία Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτας (σε σκόνη, που φτιάχνεται με γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας – συνήθως χρειάζεται 500 ml γάλα)
- 1 συσκευασία Σκόνη σαντιγί (που φτιάχνεται με κρύο γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας – συνήθως χρειάζεται 200 ml κρύο γάλα)
- Λίγη Άχνη ζάχαρη (για τη σαντιγί, κατά βούληση)
- Σταγόνες κουβερτούρας (ή τριμμένη κουβερτούρα, για γαρνιτούρα)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο Γλυκό Ψυγείου με Σαβαγιάρ:
Ετοιμάζω την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
- Ακολουθώ πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της κρέμας ζαχαροπλαστικής σοκολάτας. Συνήθως, χρειάζεται να χτυπήσω τη σκόνη με κρύο γάλα μέχρι να σφίξει η κρέμα και να γίνει αφράτη. Την αφήνω στην άκρη.
Στρώνω την πρώτη βάση με σαβαγιάρ:
- Παίρνω ένα βαθύ ταψάκι ή ένα πυρέξ.
- Βουτάω γρήγορα το κάθε σαβαγιάρ σε λίγο γάλα, φροντίζοντας να μην μουλιάσει πολύ, απλά να νοτίσει.
- Στρώνω μια στρώση από τα μουσκεμένα σαβαγιάρ στον πάτο του ταψιού, ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
Προσθέτω την πρώτη στρώση κρέμας:
- Πάνω από τα σαβαγιάρ, απλώνω ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από την έτοιμη σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Στρώνω τη δεύτερη βάση με σαβαγιάρ:
- Τοποθετώ άλλη μία στρώση από σαβαγιάρ, βουτώντας τα ξανά στο γάλα, ακριβώς πάνω από την κρέμα.
Προσθέτω την υπόλοιπη κρέμα:
- Απλώνω την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω από τη δεύτερη στρώση σαβαγιάρ, καλύπτοντας τα τελείως.
Ετοιμάζω τη σαντιγί:
- Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάω τη σκόνη σαντιγί με την ποσότητα κρύου γάλακτος που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Αν θέλω να γίνει πιο γλυκιά, προσθέτω και λίγη άχνη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτη και σφιχτή σαντιγί.
Ολοκληρώνω το γλυκό και διακοσμώ:
- Απλώνω τη σαντιγί πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του γλυκού.
- Πασπαλίζω με σταγόνες κουβερτούρας (ή τριμμένη κουβερτούρα) για διακόσμηση.
Ψύξη:
- Βάζω το Γλυκό Ψυγείου με Σαβαγιάρ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ώστε να κρυώσει καλά και να σφίξει. Αλλά, βλέπετε πως εγώ σιγά μην περιμένω! Πρέπει να το δοκιμάσω πριν το κεράσω! 🤣😋
Η Εκτέλεση της συνταγής είναι της κας Λένα Αντωνίου