Αμυγδαλωτά με νουτέλλα.
Τα αμυγδαλωτά με νουτέλλα είναι μια παραλλαγή των πιο διάσημων baci di dama με φουντούκια. Μικροί θόλοι από αμυγδαλωτή ζύμη που ενώνονται με σοκολάτα για να μοιάζουν με δύο χείλη που ενώνονται σε ένα φιλί.
Φημίζονται για τη νοστιμιά τους και την εύθρυπτη υφή τους που λιώνει στο στόμα σας.
Μια γρήγορη και εύκολη προετοιμασία που λιώνουν στο στόμα σας και είναι απίστευτα νόστιμα.
Συστατικά:
200 γρ.αλευρι αμυγδάλου
180 γρ. ζάχαρη
170 γρ. κρύο βούτυρο, ψιλοκομμένο
190 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι βανιλλίνη
1 κουταλιά της σούπας λικέρ πορτοκάλι
Nutella για γεύση
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάλτε το αλευρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κρύο βούτυρο, τη βανιλλίνη και το λικέρ.
Ζυμώστε τα πάντα με το εξάρτημα φτερό γρήγορα και στη συνέχεια με τα χέρια σας μαζέψτε τη ζύμη και σχηματίστε μια μπάλα ζύμης. Καλύψτε τη ζύμη με μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Κόψτε 10-12 γρ. κομμάτια από τη μπάλα ζύμης, σχηματίστε κανονικές μπάλες με κάθε κομμάτι και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια ψήστε τα στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς χωρίς να τα αγγίξετε.
Μόλις κρυώσουν, συνδυάστε δύο μπισκότα βάζοντας στο κέντρο τους λίγη Nutella.
Η Συνταγή είναι από το Katia la curiosita’ in cucina