Ζουμερό Ρολό Κοτόπουλο

Υλικά:

μπριζόλες μηρού κοτόπουλου 2 τεμ.
κρεμμύδι 2 κεφάλια
μανιτάρια 150 g
σκόρδο λιωμένο για επάλειψη
κίτρινο τυρί περίπου 50 g
Αλάτι
πιπέρι
λάδι 30 g
ντοματίνια 6,7 τεμ.
θυμάρι
ρίγανη
μαϊντανό για διακόσμηση
μπύρα 100 g
νερό 50 g

Εκτέλεση:

Οι μπριζόλες κοτόπουλου στεγνώνουν με χαρτί κουζίνας, τις χτυπάμε καλά για να πλατύνουν και στις δύο πλευρές.
Καρυκεύεστε με αλάτι και πιπέρι, απλώστε το σκόρδο στο εσωτερικό.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μισοφέγγαρο και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι.
Μόλις κρυώσει, ρίξτε το γέμιση πάνω από τις μπριζόλες κοτόπουλου.


Τυλίξτε αφήνοντας το δέρμα από πανω. Διατηρεί το κρέας ζουμερό όταν ψηθεί.
Στη συνέχεια, τα ρολά τυλίγονται σε αλεύρι και τσιγαρίζονται σε μια κατσαρόλα από όλες τις πλευρές.
Τα ρολά κοτόπουλου τοποθετούνται σε ένα ταψί, ένα κομμάτι βούτυρο τοποθετείται σε κάθε ένα, χύνεται μπύρα, που ταιριάζει καλά με το κοτόπουλο, νερό, ντοματίνια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Γαρνίρισα τα ρολά με κολοκυθάκια με ρύζι, ψητά ντοματίνια. Εριξα από πάνω τη σάλτσα που σχηματίστηκε κατά το ψήσιμο των ρολών.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

ΠΗΓΗ: https://mytasted.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΣπιτική Τυρόπιτα (με σπιτικά αυγά και σπιτικό γιαούρτι)
Επόμενο άρθροΓαρίδες με λευκό κρασί, και σκόρδο