Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Υλικά

1,5 κιλά μήλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ. φύλλο για μπακλαβά

Σιρόπι
2 μεγάλα φλιτζάνια ζάχαρης (450 g), η ποσότητα της ζάχαρης μπορεί να μειωθεί – εάν τα μήλα είναι απολύτως γλυκά μπορείτε να βάλετε 350 έως 400 g και αν είναι ξινά μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε άλλα 50 g ανάλογα με το είδος της πίτας σου αρέσει.
1 μεγάλο φλιτζάνι νερό, λίγο λιγότερο από 1 μεγάλο φλιτζάνι χυμό μήλου (το οποίο πήραμε όταν πιέσαμε τα μήλα) η συνολική ποσότητα υγρού είναι 400 ml

Για το βουτύρωμα των φύλλων
100 g βούτυρο
100 ml λαδιού
το ταψί μου είναι 23×35 cm, οποιεσδήποτε παρόμοιες διαστάσεις θα είναι καλές

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε εξωτερικά και καθαρίζουμε τα μήλα μας.
Τα τρίβουμε στον τρίφτη. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και με μία σπάτουλα πιέζουμε να βγάλουν όλα τους τα υγρά.


Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα ,τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.


Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ζουμί που κρατήσαμε από τα μήλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Λιώνουμε το βούτυρο. Παίρνουμε ένα φύλλο και το ραντίζουμε με λίγο βούτυρο. Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο το οποίο έχουμε και αυτό βουτυρώσει.
Βάζουμε από πάνω άλλο ένα βουτυρωμένο φύλλο. Συνολικά 3 βουτυρωμένα φύλλα.


Χωρίζουμε το μείγμα από τα τριμμένα μήλα σε τέσσερα μέρη και βάζουμε το ένα τέταρτο κατά μήκος των φύλλων.


Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων και στη συνέχεια ρολάρουμε ώστε να σχηματιστεί ένα μπαστούνι.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Στο τέλος θα έχουμε τέσσερα μπαστούνια τα οποία τα κόβουμε σε 7-8 κομμάτια το καθένα.


Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και τα αλείφουμε με βούτυρο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι μας και τα αφήνουμε περίπου δύο με τρεις ώρες να το απορροφήσουν.


Γίνονται φανταστικά!!!!!!
Πρέπει σίγουρα να τα δοκιμάσετε.
Θα σας ενθουσιάσουν!!!!!!

Καλή επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚέικ Λεμονιού με κεράσια και αμυγδαλα
Επόμενο άρθροΤούρτα Παγωτό OREO