Καρυδόπιτα με βελούδινη κρέμα

Υλικά

για την καρυδόπιτα:

6 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδια
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά βούτυρο για την φόρμα
0.5 κ.τ.γ κανέλα
0.5 κ.τ.γ γαρύφαλλο (προαιρετικά )
1 πρέζα αλάτι
2 κ.τ.σ κονιάκ (προαιρετικά)

Σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 βανίλια και λίγη φλούδα από λεμόνι
1 ξύλο κανέλας

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 φλυτζάνι τσαγιου ζαχαρη
4 κσ κορν φλαουερ
2 κσ αλεύρι
1 βανίλιας κροκους
2 κσ βούτυρο1 κουπα σατιγυ χτυπημενη κρύα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι, τα καρύδια και το αλεύρι.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια παχιά και αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και χτυπάμε για πολύ λίγο. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο σκεύος 25x35cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175′ βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Για το σιρόπι
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μέτρια κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι μετρώντας πέντε λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
Σιροπιάζουμε με προσοχή την καρυδόπιτα φροντίζοντας να μοιράσουμε ομοιόμορφα το σιρόπι σε όλη την έκταση του γλυκού.
Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

Βάζουμε το γάλα με την ζαχαρη να ζεσταθει ριχνουμε το κορν φλαουρ με το αλευρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λιγο γαλα απο το ζεστο ανακατεύουμε και οταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια, το βούτυρο, τους κρόκους ανακατεύοντας γρηγορα Αφήνουμε να κρυώσει η κρεμα παρα πολυ καλα και την χτυπαμε με το μιξερ να αφρατέψει! Τέλος προσθετουμε την σαντιγυ με μαρίζ ανακατεύοντας παρα πολυ απαλα! Τοποθετουμε την κρεμα πάνω στην σιροπιαστη καρυδοπιτα και διακοσμούμε με κανελα και τριμμένο καρυδι!

Καλή Απόλαυση

Photo: Marina Symeonidou

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα λαχταριστή
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα γλυκιά με τραγανό έτοιμο φύλλο