Τα Εύκολα Τυροπιτάκια είναι η απόλυτη λύση όταν ψάχνουμε κάτι νόστιμο, γρήγορο και σπιτικό! Με μία ζύμη που δεν απαιτεί πολύ ζύμωμα και γεμάτα με την αγαπημένη μας φέτα, γίνονται χρυσαφένια και αφράτα στον φούρνο. Είναι ιδανικά για πρωινό, δεκατιανό, απογευματινό ή ακόμα και ως ορεκτικό στο τραπέζι σας. Εγώ τα φτιάχνω συνέχεια και πάντα εξαφανίζονται σε χρόνο ρεκόρ!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Εύκολα Τυροπιτάκια
Σήμερα θα φτιάξουμε μία από τις πιο αγαπημένες και εύκολες συνταγές, τα Εύκολα Τυροπιτάκια! Είναι τόσο γρήγορα που θα εκπλαγείτε, και τόσο νόστιμα που θα γίνουν το αγαπημένο σνακ όλης της οικογένειας. Με τη μοναδική τους γεύση και την αφράτη τους υφή, είναι ιδανικά για κολατσιό, για το σχολείο ή το γραφείο, αλλά και για ένα γρήγορο κέρασμα! Εγώ τα λατρεύω!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτά τα απίστευτα Εύκολα Τυροπιτάκια θα χρειαστούμε:
- 350 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. Ηλιέλαιο
- 200 γρ. Γιαούρτι 2% (ή πλήρες)
- 2 τεμ. Αυγά (για τη ζύμη)
- 400 γρ. Τυρί φέτα (τριμμένη ή θρυμματισμένη, ή μείγμα τυριών της επιλογής σας)
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 1 τεμ. Αυγό (χτυπημένο, για άλειμμα)
Instructions
- Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε λάδι, γιαούρτι, αυγά και αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Έπειτα, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και το υπόλοιπο αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να μαζευτεί και να γίνει ένα σώμα. Είναι σημαντικό να μην ζυμώσουμε πολύ, απλά να ενωθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 20 με 25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν.
- Αυτά είναι τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα τυροπιτάκια που έχω φτιάξει! Η συνταγή είναι από το Live Kitchen!
Η Εκτέλεση είναι της κας Olga Karagianni
Notes
Tips για τα Τέλεια Εύκολα Τυροπιτάκια
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Εύκολα Τυροπιτάκια σας ακόμα πιο τέλεια! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε γιαούρτι έχετε, είτε 2% είτε πλήρες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αν θέλετε τα τυροπιτάκια σας να είναι πιο αλμυρά, προσθέστε λίγο παραπάνω αλάτι στη ζύμη ή στο τυρί. Αντί για φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα κίτρινων τυριών (π.χ. κεφαλοτύρι, γραβιέρα) ή ακόμα και ανθότυρο για πιο ήπια γεύση. Για έξτρα άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή λίγο αποξηραμένο δυόσμο στη γέμιση!