Η Αυθεντική Ηπειρώτικη Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο είναι μία συνταγή που αγαπούν όλοι, γιατί είναι τόσο απλή στην παρασκευή της, όσο και πεντανόστιμη. Δεν χρειάζεται να ανοίξεις φύλλο, ούτε να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής. Το αποτέλεσμα είναι μία αφράτη, χρυσαφένια πίτα, γεμάτη με την υπέροχη γεύση της φέτας.

θα χρειαστείτε

500 γρ ‏φέτα ή γιδοτύρι τριμμένο με τα δάχτυλα
120 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο
1 κιλό ‏αλεύρι
500 ml ‏γάλα

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κρατάτε μια χούφτα αλεύρι στην άκρη και μια καλή κουταλιά βούτυρο.
2 Ανακατεύετε με σύρμα μέσα σε μία λεκανίτσα το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
3 Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με τα υλικά που κρατήσατε και ύστερα απλώνετε το χυλό που φτιάξατε. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 εκατοστά.
4 Ψήνετε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Tips για την Τέλεια Αυθεντική Ηπειρώτικη Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Αυθεντική Ηπειρώτικη Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο σας ακόμα πιο νόστιμη. Φρόντισε το γάλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ανακατευτεί καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά. Το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσεις για το άλειμμα του ταψιού πρέπει να είναι καλής ποιότητας, γιατί θα δώσει υπέροχο άρωμα. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο μείγμα της φέτας για έξτρα γεύση. Μην ανοίξεις την πόρτα του φούρνου πριν τα 20-25 λεπτά ψησίματος, για να μην κάτσει η πίτα.

Πηγή: icookgreek.com