Μπατζίνα με πατάτα και πιπεριές

Υλικά

4-5 κολοκύθια
1 πατάτα
1 κεσε γιαουρτι
200 γρ ανθοτυρο και 300 γρ φετα
4 αβγά
1 μπεκιν
1/2 κπ λαδι
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
Αλεύρι 3 κούπες περίπου
1/2 κπ μαιδανο
Αλατι, πιπερι.

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώ περίπου 4 κολοκύθια μεσαίου μεγέθους για την μπατζίνα και τα τρίβω χρησιμοποιώντας ένα τρίφτη χειρός ή έναν μπλέντερ. Επισης τρίβω και την πατατα στο χοντρο του τριφτη.
Επειδη τα κολοκυθάκια και η πατατα έχουν έχουν υγρα όταν τα τρίψετε, τότε σας προτείνω να τα πιέσετε με το χέρι για να φύγει το περιττό ζουμί.

Στην συνέχεια ψιλοκόβω τις πιπεριές και τον μαιντανό.
Προσθέτω τα λαχανικά και την πατατα στο μπολ με το λάδι και μαζί με 4 αυγά και ανακατευω καλα.
Τώρα ήρθε η ώρα για το γιαούρτι το ριχνω και ανακατεύω. Στη συνέχεια, προσθέτω λίγο πιπέρι και αλάτι. Καθώς θα προσθέσουμε αργότερα τυρί στην κολοκυθόπιτα, μην το παρακάνετε με το αλάτι

Για να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά, προσθέτω το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με το μπέικιν πάουντερ για να βοηθήσω την πίτα να φουσκώσει και να γίνει πιο ελαφριά και αφράτη.
Τελος ριχνω την φέτα τριμμένη και το ανθότυρο και τους δίνω ένα καλό ανακάτεμα με μια σπάτουλα έτσι ώστε να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά και τα αδειάζω σε ταψί με λαδόκολλα και απο πάνω βάζω και κομματάκια βούτυρο.

Ψήνω σε αντιστάσεις 50 λεπτά 200 βαθμούς

Η Συνταγή είναι της Eleni Koutrintze

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παραδοσιακή Μπατζίνα

Υλικά

1 κιλό κολοκύθι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
100 γρ λάδι
3 ποτήρια νερό
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός κάπως σφιχτός.

Εκτέλεση

Για την μπατζίνα: η κολοκυθόπιτα σε μια λεκάνη βάζουμε το κολοκύθι, το τυρί, την ζαχαρη, το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε.
Σταδιακά προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να γίνει ένας χυλός σχετικά υδαρής.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Λαδόκολλα στο ταψί βάζω βιταμ και λίγο λάδι
Ρίχνω το μείγμα απλώνω ομοιόμορφα βάζω βιταμ σε μπουκιτσες παντού λίγο λάδι. Τρίβω και 100 γρ φέτα από πάνω .
Τα υλικά είναι για το μεγάλο ταψί τής κουζίνας.
Ψήνω στους 250 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει καλά της μπατζίνας

Προηγούμενο άρθροΠορτοκάλι γλασέ με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΛικέρ Μπανάνας Γεμάτο Αρώματα