Η συνταγή μηλόπιτας της κας Μαρία Αντωνοπούλου που θα σας παρουσιάσω σήμερα είναι η αγαπημένη μου και πάντα την φτιάχνω όταν θέλω να εντυπωσιάσω την οικογένεια και τους φίλους μου. Πρόκειται για μία ανάποδη μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα Golden που λιώνουν στο στόμα, ενώ το αφράτο παντεσπάνι προσθέτει την τέλεια υφή. Επιπλέον, η κανέλα δίνει εκείνη τη ζεστή, οικεία γεύση που μας θυμίζει παιδικές αναμνήσεις. Αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή ξεχωριστή είναι η απλότητά της, καθώς χρησιμοποιώ μόνο υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Μηλόπιτα με Καραμελωμένα Μήλα

Κλασική Μηλόπιτα αναποδογυρισμένη με καραμελωμένα μήλα.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Additional Time 10 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes

Ingredients

Για τα Καραμελωμένα Μήλα:

  • 7 μήλα Golden, σε φέτες σχήμα μισοφέγγαρου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (χωρισμένη σε μισό φλιτζάνι για τη βάση και μισό για πάνω από τα μήλα)
  • Κανέλα, σκόνη (όση θέλετε)
  • Καλαμποκέλαιο ή βούτυρο (όσο χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού)

Για το Παντεσπάνι:

  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα
  • 1 βανίλια

Instructions

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Παίρνω ένα ταψί 28 πόντων και βάζω στον πάτο καλαμποκέλαιο ή βούτυρο ίσα ίσα να καλυφθεί. Πασπαλίζω κανέλα, προσθέτω μισό φλιτζάνι ζάχαρη και τη μοιράζω ομοιόμορφα. Τοποθετώ τα μήλα σε φέτες σχήμα μισοφέγγαρου και πασπαλίζω από πάνω το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι ζάχαρης. Βάζω το ταψί στο φούρνο για μισή ώρα.

Ενώ τα μήλα ψήνονται, ετοιμάζω το παντεσπάνι. Χτυπάω στο μίξερ τα τέσσερα αυγά με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι φαρίνα και ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Όταν περάσει η μισή ώρα, βγάζω το ταψί από το φούρνο και ρίχνω σιγά-σιγά το μείγμα του παντεσπανιού πάνω από τα μήλα. Επιστρέφω το ταψί στο φούρνο για άλλη μισή ώρα. Όταν το παντεσπάνι πάρει χρυσαφένιο χρώμα, η μηλόπιτα είναι έτοιμη.

Βγάζω τη μηλόπιτα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει για 2-3 λεπτά. Τοποθετώ μία μεγάλη πιατέλα πάνω από το ταψί και με γρήγορη κίνηση την αναποδογυρίζω. Αφαιρώ προσεκτικά το ταψί και την αφήνω να κρυώσει λίγο ακόμα πριν την κόψω.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για την Τέλεια Μηλόπιτα

Επιλογή Μήλων: Τα μήλα Golden διατηρούν το σχήμα τους στο ψήσιμο και έχουν την ιδανική γλυκόξινη γεύση.

Κόψιμο των Μήλων: Κόβω τα μήλα σε φέτες περίπου μισού εκατοστού πάχος για να ψηθούν σωστά.

Αναποδογύρισμα: Το πιο κρίσιμο βήμα είναι το αναποδογύρισμα. Κάντε το όσο το γλυκό είναι ακόμα ζεστό (μετά από 2-3 λεπτά), γιατί έτσι το καραμέλι είναι μαλακό και τα μήλα αποκολλώνται εύκολα.

Θερμοκρασία Υλικών: Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ανεβαίνουν καλύτερα και δημιουργούν πιο αφράτο παντεσπάνι.

Σερβίρισμα: Η ανάποδη μηλόπιτα είναι υπέροχη και σκέτη, αλλά μπορείτε να την συνοδεύσετε με παγωτό βανίλια ή χτυπητή κρέμα.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: