Η τυρόπιτα του 5′ είναι η πιο γρήγορη και εύκολη λύση για το κολατσιό του μαθητή και όχι μόνο! Μπήκε ο Σεπτέμβρης και καθώς ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στα θρανία, σας έχουμε μια μοναδική συνταγή για να ξεκινήσουν οι μικροί μας φίλοι τη μέρα τους γεμάτοι ενέργεια και νοστιμιά. Γίνεται χωρίς φύλλο, με γιαούρτι για αφράτη υφή και μόνο 5 λεπτά προετοιμασίας!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Συστατικά
Για τη Βάση:
- 1 ποτήρι – Γιαούρτι (πλήρες ή στραγγιστό)
- 1/2 ποτήρι – Γάλα
- 1/2 ποτήρι – Ηλιέλαιο (ή άλλο λάδι, βιτάμ, βούτυρο)
- 3 – Αβγά
- 1 ποτήρι – Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 2 κουτ. γλυκού – Μπέικιν πάουντερ
Για τη Γεύση:
- Όσο θέλετε – Φέτα (θρυμματισμένη ή οποιοδήποτε άλλο τυρί)
- Λίγο – Αλάτι (ανάλογα με την αλμύρα της φέτας)
- Λίγο – Πιπέρι
- Λίγο – Μοσχοκάρυδο (φρεσκοτριμμένο, προαιρετικά)
- Λίγο – Ρίγανη (ή άλλο μυρωδικό)
Εκτέλεση
Α. Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα . Αν ψήνουμε στις αντιστάσεις, χρησιμοποιούμε υψηλότερη θερμοκρασία και ψήνουμε για 10 λεπτά παραπάνω .
Σε ένα μπολ , ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα αβγά και το ηλιέλαιο (ή βιτάμ ή βούτυρο).
Β. Δημιουργία Χυλού:
Προσθέτουμε το γιαούρτι , το γάλα , το αλάτι (ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα), το πιπέρι , το μοσχοκάρυδο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το τυρί (φέτα ή ό,τι άλλο τυρί προτιμάτε) και ανακατεύουμε απαλά .
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό.
Γ. Ψήσιμο:
Αν χρησιμοποιείτε απλό ταψάκι ( 28άρι ), στρώνουμε λαδόκολλα . Αν έχετε ταψάκι σιλικόνης, δεν χρειάζεται.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στον αέρα (ή περισσότερο για αντιστάσεις) μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν κόψουμε και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Χρόνοι Παρασκευής
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 – 35 λεπτά (στους 180°C)
Χρήσιμα Tips
Μυστικά για Γρήγορη & Αφράτη Τυρόπιτα
Γιαούρτι: Το γιαούρτι κάνει την πίτα πιο αφράτη και πλούσια σε υφή. Χρησιμοποιήστε το σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τα αβγά και το γάλα για καλύτερη ομογενοποίηση.
Γέμιση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με οποιοδήποτε άλλο τυρί ή γέμιση της αρεσκείας σας (π.χ., τυρί του τοστ , ζαμπόν , αλλαντικά ).
Άρωμα: Προσθέστε φρέσκα μυρωδικά όπως δυόσμο ή μαϊντανό για έξτρα άρωμα και γεύση. Επίσης, η ρίγανη και το μοσχοκάρυδο ταιριάζουν πολύ με τα τυριά.
Σερβίρισμα: Σερβίρετε την τυρόπιτα ζεστή ή κρύα , είναι εξίσου νόστιμη και ιδανική για κολατσιό που διατηρείται φρέσκο.










