Σας καλωσορίζω και σας δείχνω το πιο λαχταριστό κέικ βανίλια σοκολάτα της κας Ελινα Σκλαβου , ένα γλυκό που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι! Είναι τόσο αφράτο, σαν συννεφάκι, και το διπλό σχέδιο σοκολάτας-βανίλιας το κάνει πολύ εντυπωσιακό στο σερβίρισμα. Η συνταγή είναι πανεύκολη, γίνεται γρήγορα με το μίξερ και είναι το ιδανικό κέρασμα για τον καφέ μας.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κέικ Βανίλια Σοκολάτα
Σας κερνάω το πιο αφράτο κέικ βανίλια σοκολάτα, μια πανεύκολη συνταγή που γίνεται στο μίξερ και έχει ένα πλούσιο, λαχταριστό σχέδιο! Δείτε πώς να φτιάξετε τη βάση, να προσθέσετε το κακάο και να τελειοποιήσετε το κέικ σας με ένα γυαλιστερό γλάσο σοκολάτας.
Ingredients
Για την Κέικ Βανίλιας (Βάση):
- 4 Αυγά
- 1 φλυτζάνα βούτυρο (μαλακό)
- 2 φλυτζάνες ζάχαρη
- 3 ½ φλυτζάνες φαρινάπ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 2/3 φλ. γάλα
- 1 Βανίλια
Για το Μείγμα Σοκολάτας:
- ½ φλ. κακάο (κοσκινισμένο)
- ½ φλ. άχνη (κοσκινισμένη)
- ½ κ.γ. σόδα (κοσκινισμένη)
Για το Γλάσο Σοκολάτας:
- 180 γρ. κουβερτούρα
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. μέλι
Instructions
Ακολουθήστε τα βήματα για να πετύχετε το πιο αφράτο κέικ βανίλια σοκολάτα.
1. Χτυπάω καλά στο μίξερ ν' αφρατέψουν τα 4 αυγά, το βούτυρο και τη ζάχαρη.
2. Προσθέτω τρισίμιση φλυτζάνες φαρινάπ, τα 2/3 φλ. γάλα και την βανίλια.
3. Χτυπάω το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
4. Αδειάζω το μεγαλύτερο μέρος του παραπάνω μείγματος σε μία φόρμα βουτυροαλευρωμένη (εγώ χρησιμοποίησα φόρμα 22x12 εκ).
5. Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτω τη μισή φλ. κακάο, τη μισή φλ. άχνη και μισό κ.γ. σόδα, όλα κοσκινισμένα.
6. Ανακατεύω καλά το μείγμα σοκολάτας και το ρίχνω πάνω από το μείγμα βανίλιας στη φόρμα.
7. Στριφογυρίζω ένα μαχαίρι γύρω γύρω στη φόρμα για να κάνει το σχέδιο του κέικ.
8. Έψησα στους 170°C, στον αέρα, για περίπου μία ώρα.
9. Αφού κρυώσει το κέικ, ετοιμάζω το γλάσο.
10. Σε μπεν μαρί βάζω την κουβερτούρα, το βούτυρο και το μέλι, και τα ανακατεύω μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
11. Ρίχνω το γλάσο πάνω από το κρύο κέικ και το αφήνω να σταθεροποιηθεί.
Tips για Τέλειο Κέικ Βανίλια Σοκολάτα
- Υφή: Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου) για να αφρατέψει σωστά με τη ζάχαρη στο μίξερ.
- Κοσκίνισμα: Να κοσκινίσετε όλα τα στερεά υλικά του μείγματος σοκολάτας (κακάο, άχνη, σόδα) για να μην σβολιάσουν και να έχετε ένα ομοιόμορφο χρώμα.
- Ψήσιμο: Για να σιγουρευτείτε ότι το κέικ είναι έτοιμο, τσεκάρετε με μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο. πρέπει να βγει καθαρή.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:







