Φυσικά! Λατρεύω να μοιράζομαι απλές και νόστιμες συνταγές. Αυτή η συνταγή για το κέικ “Ζέβρα” είναι από τις αγαπημένες μου γιατί είναι πανεύκολη, με υλικά που συνήθως έχουμε όλοι στην κουζίνα, και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό. Πάμε να το φτιάξουμε μαζί;

Υλικά:

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
200 ml ηλιέλαιο
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ. ζάχαρη βανίλιας
μία πρέζα αλάτι
20 γρ. αλεύρι επιπλέον
20 γρ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάω τα αυγά και προσθέτω τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας. Τα ανακατεύω καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτω σιγά-σιγά το λάδι.
Έπειτα, προσθέτω το γάλα και ανακατεύω.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σταδιακά, προσθέτω το μείγμα αλευριού στο μπολ με τα υγρά υλικά, ανακατεύοντας απαλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχω έναν λείο χυλό.
Χωρίζω τον χυλό σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μπολ προσθέτω τα 20 γρ. αλευριού και ανακατεύω. Στο άλλο μπολ κοσκινίζω το κακάο και ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχω ένα σοκολατένιο χυλό χωρίς σβώλους.

Λαδώνω και αλευρώνω μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24-25 εκ. (ή στρώνω λαδόκολλα).
Ρίχνω εναλλάξ κουταλιές της σούπας από τον λευκό και τον σοκολατένιο χυλό στο κέντρο της φόρμας. Συνεχίζω έτσι μέχρι να τελειώσουν όλοι οι χυλοί.
Με ένα ξυλάκι για σουβλάκι ή μια οδοντογλυφίδα, δημιουργώ σχέδια στην επιφάνεια του κέικ, ξεκινώντας από το κέντρο προς τα έξω ή αντίστροφα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα μπήξω στο κέντρο του κέικ.

Αφήνω το κέικ να κρυώσει λίγο στη φόρμα πριν το ξεφορμάρω σε μια πιατέλα. Αν θέλω, μπορώ να το γαρνίρω με λιωμένη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.
Αυτό ήταν! Ένα αφράτο, νόστιμο και πανέμορφο κέικ “Ζέβρα” έτοιμο για να το απολαύσετε. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!