Το Κέικ ζεστού νερού είναι μία συνταγή που θα σας εκπλήξει με την απλότητα και το εκπληκτικό της αποτέλεσμα. Η υφή του είναι τόσο απαλή και τα αρώματα του λεμονιού και του κακάο το κάνουν ακαταμάχητο. Εγώ έχω πάντα έτοιμη τη συνταγή για έκτακτες περιστάσεις, γιατί γίνεται πολύ γρήγορα!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κέικ ζεστού νερού

Ένα πανύψηλο και αφράτο κέικ ζεστού νερού, σε στρογγυλή φόρμα, έτοιμο για σερβίρισμα

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα από τα πιο αφράτα και εντυπωσιακά κέικ που έχω δοκιμάσει ποτέ: το Κέικ ζεστού νερού! Η συνταγή είναι πολύ επιτυχημένη και έχει το μυστικό του ζεστού νερού, που το κάνει να φουσκώνει πάρα πολύ και να γίνεται πανύψηλο και αφράτο. Εγώ το φτιάχνω κάθε φορά που θέλω να προσφέρω ένα σπιτικό και λαχταριστό γλυκό!

Prep Time 25 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 25 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο Κέικ ζεστού νερού θα χρειαστούμε:

  • 5 Αυγά
  • 3 φλιτζάνια Αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια Ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι Λάδι (ηλιέλαιο ή σπορέλαιο)
  • 1 φλιτζάνι Ζεστό νερό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. Κακάο
  • 1 πακέτο Μπέικιν πάουντερ
  • 1 Βανίλια

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το αφράτο Κέικ ζεστού νερού:

Ετοιμάζω τα αυγά:

  1. Χτυπάω τα ασπράδια των αυγών με ένα φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να σφίξουν και να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάω τους κρόκους με το άλλο φλιτζάνι ζάχαρη.

Προσθέτω τα υγρά και το αλεύρι:

  1. Στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτω το λάδι και το ζεστό νερό.
  2. Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.

Ενώνω τα μείγματα και τοποθετώ στη φόρμα:

  1. Τέλος, προσθέτω τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύω πολύ προσεκτικά με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Ξεχωρίζω ένα φλιτζάνι από το μείγμα και προσθέτω σε αυτό το κακάο.
  3. Στο υπόλοιπο μείγμα, προσθέτω το ξύσμα λεμονιού.
  4. Σε μια αλευρωμένη φόρμα για κέικ, προσθέτω το μισό μείγμα με το ξύσμα, στη συνέχεια το μείγμα με το κακάο και το άλλο μισό από πάνω.

Ψήνω το κέικ:

  1. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°c μέχρι να ψηθεί (περίπου μία ώρα).
  2. Για να βεβαιωθώ ότι είναι ψημένο, το δοκιμάζω με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι. αν βγαίνει στεγνό, είναι έτοιμο.

Η Συνταγή είναι της κας Цветомира Пенкова

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ ζεστού νερού σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Προσοχή στο φούσκωμα: Αυτό το κέικ φουσκώνει πάρα πολύ! Για να αποφύγετε να χυθεί και να λερώσει το φούρνο, μπορείτε να βάλετε αλουμινόχαρτο στην τρύπα της φόρμας (αν είναι στρογγυλή με τρύπα) ή απλά να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο ταψί από κάτω. Μπορεί να φτάσει και τα 12 εκ. σε ύψος!
  • Το ζεστό νερό: Το ζεστό νερό είναι το μυστικό συστατικό. Βοηθάει τη μαρέγκα να διατηρήσει τον όγκο της και προσδίδει την απίστευτα αφράτη υφή. Βεβαιωθείτε ότι είναι ζεστό και όχι καυτό.
  • Ανακάτεμα: Όταν προσθέσετε τα ασπράδια στο μείγμα, ανακατέψτε με πολύ απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα. Αυτό είναι απαραίτητο για να μην "κάτσει" η μαρέγκα και να παραμείνει το κέικ αφράτο.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή