24.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Συνταγές Μαγειρικής Γλυκα - Παγωτά Κέικ με Κακάο….πολύ εύκολο

Κέικ με Κακάο….πολύ εύκολο

1092

Συστατικά
Για το κέικ

2 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) Κακάο
220 gr Βούτυρο
1 φλιτζάνι βραστό νερό
1/2 φλιτζάνι Βουτυρόγαλα* (Ξινόγαλο)
2 ολόκληρα χτυπημένα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού Σόδα ψησίματος
1 κουταλάκι του γλυκού Βανίλια

Για το Γλάσσο

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
200 gr Βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) Κακάο
6 κουταλιές της σούπας  γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού Βανίλια
390 gr zάχαρη άχνη

Κατευθύνσεις
Σε ένα μπολ μίξης, συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κακάο. Ανακατέψτε μαζί.
Προσθέστε βραστό νερό, αφήστε το μίγμα να βράσει για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά. Ρίξτε το μείγμα από το αλεύρι και ανακατέψτε ελαφρά για να κρυώσει.
Σε ένα μπολ, Ρίξτε το βουτυρόγαλα(ξυνόγαλο) και προσθέστε τα χτυπημένα αυγά, τη σόδα ψησίματος και τη βανίλια. Ανακατέψτε το μείγμα βουτυρογάλακτος μέσα στο μείγμα βουτύρου / σοκολάτας. Ρίξτε όλο το μείγμα τώρα σε ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Ενώ το κέικ ψήνεται, κάντε το γλάσσο. Ψιλοκόβουμε τα καρύδια. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε κακάο, ανακατέψτε για να συνδυάσετε, στη συνέχεια, σβήστε την φωτιά. Προσθέστε το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε σκόνη. Ανακατέψτε μαζί. Προσθέστε τα καρύδια, ανακατέψτε μαζί και ρίξτε τα πάνω από το ζεστό κέικ.
Κόψτε σε τετράγωνα, και καλή σας όρεξη

Credit to

* Πώς να φτιάξετε μόνοι σας βουτυρόγαλα ή αλλιώς Buttermilk.

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας βουτυρόγαλα ή αλλιώς Buttermilk.

 

Στα ελληνικά supermarket είναι λίγο δύσκολο να βρει κάποιος buttermilk εμείς όμως θα σας δώσουμε τη συνταγή για να φτιάχνετε μόνοι σας.
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι γάλα και ξύδι ή λεμόνι.
Βάλτε σε 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και προσθέστε μέσα μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά.
 Προφανώς τις ποσότητες τις αλλάζετε ανάλογα με το πόσο βουτυρόγαλα χρειάζεστε!
Αφήνεται το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά. 
Θα δείτε το βουτυρόγαλα να έχει πήξει.
 Αν όχι προσθέστε λίγο ακόμα ξύδι ή λεμόνι και αφήστε το να πήξει.
Προηγούμενο άρθροΑυγά μέσα σε ντομάτα….θα το λατρέψετε (Sakshuka)
Επόμενο άρθροΗ αρμπαρόριζα η θαυματουργή για τα νεύρα & την χοληστερίνη