Αν ψάχνεις για ένα κέικ που να είναι απλό, γρήγορο και να έχει πάντα τέλειο αποτέλεσμα, τότε αυτό το Κέικ με γιαούρτι είναι η συνταγή που θα λατρέψεις. Με λίγα και απλά υλικά, φτιάχνεις ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο κέικ που θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κέικ με γιαούρτι
Mια συνταγή για Κέικ με γιαούρτι, ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε. Το έφτιαξα πρόσφατα και βγήκε τόσο αφράτο και ζουμερό που εξαφανίστηκε αμέσως!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το αφράτο κέικ, θα χρειαστούμε:
- 5 Αυγά
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού Ζάχαρη
- 200 ml Καλαμποκέλαιο
- 200 γρ. Γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας Μέλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 400 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- Μια πρέζα Αλάτι
- 1 κάψουλα ή λίγη υγρή Βανίλια
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω με το μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά, να γίνουν μια ανοιχτόχρωμη, κρεμώδης μάζα.
2. Στη συνέχεια, προσθέτω το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. συνεχίζω το χτύπημα για λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι με την πρέζα αλάτι. τα προσθέτω στο μείγμα των υγρών υλικών και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ ή με το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. προσέχω να μην το παραχτυπήσω.
4. Αδειάζω το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για περίπου 45-50 λεπτά.
6. Ελέγχω αν το κέικ μου είναι ψημένο βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. αν βγει καθαρή, το κέικ μου είναι έτοιμο!
Η Συνταγή είναι της κας Geri Dako
Χρήσιμα Tips για το Κέικ
- Για έξτρα γεύση: Όπως είπες κι εσύ, μπορείς να προσθέσεις κομμάτια μαρμελάδας στο μείγμα ή ακόμη και κομματάκια σοκολάτας. Απλά ρίξτα στο τέλος του ανακατέματος και ανακάτεψε απαλά.
- Αφράτο αποτέλεσμα: Φρόντισε να μην παραχτυπήσεις το μείγμα όταν προσθέσεις το αλεύρι. Αυτό είναι το μυστικό για να έχεις ένα αφράτο και ελαφρύ κέικ.
- Θερμοκρασία υλικών: Όλα τα υλικά σου, ειδικά τα αυγά και το γιαούρτι, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.








