Το Κέικ με γιαούρτι και ροδάκινα είναι ένα γλυκό με υπέροχη υφή και μοναδική γεύση. Η φρουτένια του επίστρωση από ροδάκινα που ψήνονται μαζί με το κέικ το κάνει απλά τέλειο. Εγώ το προτιμώ για τον απογευματινό μου καφέ και πάντα εξαφανίζεται μέχρι την επόμενη μέρα.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κέικ με γιαούρτι και ροδάκινα και γλάσο βανίλιας
Mια υπέροχη συνταγή για ένα απαλό και ελαφρύ γλυκό: το Κέικ με γιαούρτι και ροδάκινα. Είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την υγρασία του γιαουρτιού με τη γλύκα των ροδάκινων και ένα αρωματικό γλάσο βανίλιας, και εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά γιατί είναι πανεύκολο και ακαταμάχητο.
Prep Time
25 minutes
Cook Time
1 hour
Total Time
1 hour 25 minutes
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κέικ για 8 άτομα, θα χρειαστούμε:
Για τη γέμιση με τα ροδάκινα:
- 4 Μεγάλα ροδάκινα ή νεκταρίνια
- 60 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
- 160 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. Κανέλα
- 1/2 κ.γ. Τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 3 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το κέικ:
- 210 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. Μαγειρική σόδα
- 60 γρ. Βούτυρο, μαλακωμένο
- 100 γρ. Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 Αυγά
- 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
- 125 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό με πλήρη λιπαρά
Για το γλάσο βανίλιας:
- 1 κ.σ. Βούτυρο, μαλακωμένο
- 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
- 80 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. Κρέμα γάλακτος (με πλήρη λιπαρά)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κέικ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (350°F). Ντύνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 23 εκ. με αντικολλητικό χαρτί.
- Για τη γέμιση με τα ροδάκινα: Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα τα ροδάκινα.
- Για το κέικ: Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε τα υλικά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνει το μείγμα πολύ αφράτο και ανοιχτόχρωμο, για περίπου 2-3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ενσωματωθούν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο πιο χαμηλό και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού σε μικρές δόσεις. Ανακατεύουμε ίσα-ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν το παραχτυπάμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα του κέικ στην προετοιμασμένη φόρμα και λειαίνουμε την επιφάνεια. Τοποθετούμε από πάνω ομοιόμορφα όλη τη γέμιση με τα ροδάκινα. Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο να βγει καθαρή.
- Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
- Για το γλάσο βανίλιας: Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Πρέπει να είναι παχύ, αλλά να χύνεται εύκολα. Περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ όσο είναι ακόμα ζεστό (μην παραλείψετε αυτό το βήμα!).
Η Συνταγή είναι από το Lolly's Kitchen
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ με γιαούρτι και ροδάκινα σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Για τα ροδάκινα: Αν δεν έχετε φρέσκα ροδάκινα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομπόστα. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά στραγγισμένα.
- Μην παραχτυπάτε: Μόλις προσθέσετε το αλεύρι στο μείγμα, ανακατέψτε ίσα-ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το υπερβολικό ανακάτεμα μπορεί να κάνει το κέικ σφιχτό.
- Το γλάσο: Το γλάσο πρέπει να χυθεί πάνω στο κέικ όσο αυτό είναι ακόμα ζεστό. Έτσι, θα απορροφήσει μέρος της γεύσης και θα γίνει πιο νόστιμο.
- Αποθήκευση: Το κέικ διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο, για 2-3 μέρες. Μπορείτε να το βάλετε και στο ψυγείο.








