Αυτό το κέικ με καρύδια και κορόμηλα είναι η τέλεια επιλογή για να αξιοποιήσετε τους καρπούς της καρυδιάς και του κορόμηλου με τον καλύτερο τρόπο. Η γεύση του είναι πλούσια, το άρωμά του μεθυστικό και η υφή του απλά τέλεια. Εγώ το σερβίρω πάντα με ένα ποτήρι γάλα ή καφέ.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κέικ με καρύδια και κορόμηλα
Κέικ με καρύδια και κορόμηλα από τα δικά μας δέντρα, που είναι απλά τέλειο για τον πρωινό καφέ ή για ένα γλυκό απογευματινό. Το κέικ αυτό είναι πολύ απλό, αλλά τα κορόμηλα του δίνουν ένα υπέροχο, ιδιαίτερο άρωμα και μια μοναδική γεύση. Εγώ το λατρεύω!
Prep Time
20 minutes
Cook Time
45 minutes
Total Time
1 hour 5 minutes
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κέικ, θα χρειαστούμε:
- 4 Αυγά
- ½ φλιτζάνι Νερό
- ½ φλιτζάνι Ζάχαρη
- 150 γρ. Λάδι (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)
- 2½ φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ
- 2 κάψουλες Βανίλια
- 1 κουταλάκι Λικέρ (π.χ. κουμ κουάτ)
- Κορόμηλα (σε μικρά κυβάκια)
- Λίγη ζάχαρη (για τα κορόμηλα)
- Καρύδια (χοντροκομμένα, για την επικάλυψη)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κέικ.
1. Ξεκινάω με τα κορόμηλα. τα κόβω σε μικρές φέτες ή κυβάκια. Τα βάζω σε ένα μπολ με λίγη ζάχαρη και ένα κουταλάκι λικέρ (εγώ χρησιμοποίησα κουμ κουάτ) και τα αφήνω στην άκρη να βγάλουν τα ζουμάκια τους.
2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα 4 αυγά με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
3. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά και το προσθέτω σιγά-σιγά στα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
4.Προσθέτω το λάδι και τη βανίλια στο μείγμα και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο ακόμα.
5. Ρίχνω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ ή μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
6. Προσθέτω τα κορόμηλα μαζί με το ζουμάκι τους στο μείγμα του κέικ και ανακατεύω απαλά.
7. Ρίχνω το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. Πασπαλίζω με μερικά χοντροκομμένα καρύδια στην επιφάνεια. Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 35 με 45 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μου.
Η Συνταγή είναι της κας Maria Intze
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το κέικ σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Σιρόπι: Είναι πολύ σημαντικό το σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη να έχει κρυώσει καλά πριν το προσθέσετε στα αυγά.
- Μαλακό: Ανακατέψτε το αλεύρι απαλά για να μην "κάτσει" το κέικ.
- Ψήσιμο: Για να ελέγξετε αν το κέικ είναι έτοιμο, απλά βυθίστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο!
- Υλικά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λικέρ θέλετε, ή ακόμα και να το παραλείψετε εντελώς.







