Υλικά

200 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
200 γρ βούτυρο
200 γρ άχνη κοσκινισμένη
2 κσ γάλα
4 αυγά
2 βανίλιες
για τη γέμιση:
1 φλ μαρμελάδα (φράουλα έβαλα εγώ) να είναι καλής ποιότητας!! η σπιτική θα είναι ιδανική!
σαντιγί
3/4 φλ άχνη για το πασπάλισμα του κέικ

Εκτέλεση
Χτυπάω το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν. Ρίχνω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα. Ρίχνω το γάλα και τις βανίλιες και το αλεύρι κουταλιά κουταλιά.
Βάζω σε ταψάκι (32 εκ.) με λαδόκολλα (για να ξεφορμάρω πιο εύκολα) και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά.

Αφήνω να κρυώσει και κόβω στη μέση οριζόντια με ένα μαχαίρι, κάνοντας 2 δίσκους.
Βάζω μια στρώση μαρμελάδα και από πάνω σαντιγί – εγώ έβαλα έτοιμη (Αλλιώς χτυπάμε 250 ml κρέμα γάλακτος με 50 γρ άχνη και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει πριν ξεκινήσουμε το κέικ)
Σκεπάζω με το άλλο μισό του κέικ και πασπαλίζω σε όλη την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη.

Προηγούμενο άρθροΛουκουμάδες Μήλου με κανέλα
Επόμενο άρθροΈνα γλυκό στα γρήγορα…