Τα Κεφτεδάκια πατάτας είναι μία φανταστική ιδέα για να αξιοποιήσετε τις πατάτες που σας έχουν περισσέψει ή για να προσφέρετε ένα διαφορετικό πιάτο. Με λίγα και απλά υλικά, δημιουργείτε ένα πιάτο γεμάτο γεύση που μπορεί να σταθεί άνετα ως κυρίως γεύμα ή ως συνοδευτικό. Εγώ τα φτιάχνω στο φούρνο για να γλιτώνω τη μυρωδιά του τηγανιού.

Απαραίτητα προϊόντα:

Πατάτες 2 κιλά
Τυρί 250 γρ
Αυγά 7 τεμ
Λίγοπ Μαϊντανός ψιλοκομμένος
τριμμένη φρυγανιά200γρ
Μαύρο πιπέρι, αλάτι.

Εκτέλεση

Μαγειρεύω τις πατάτες. Ψύξαμε και τριμμένα σε ένα μεγάλο τρίφτη. Σε αυτά προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2 αυγά και τριμμένο τυρί. Καρύκευμα με αλάτι και πιπέρι. Διαμόρφωσα τα κεφτεδάκια σε ωοειδή σχήμα μετά τα πέρασα σε ψίχουλα. Στη συνέχεια, σε ένα αυγό. Τους τακτοποίησα σε ένα τάψι με χαρτί ψησίματος και λαδωμένο με λάδι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Κεφτεδάκια πατάτας σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Οι πατάτες: Είναι πολύ σημαντικό οι πατάτες να είναι εντελώς κρύες πριν τις τρίψετε, για να μην είναι νερουλές.
  • Το τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκληρό τυρί σας αρέσει, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, για να δώσετε τη δική σας πινελιά στη γεύση.
  • Το ψήσιμο: Αντί για ψήσιμο, μπορείτε να τα τηγανίσετε σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία επικάλυψης αντίστροφα (πρώτα αυγό, μετά φρυγανιά) για καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Σερβίρισμα: Σερβίρετέ τα ζεστά, συνοδεύοντάς τα με μια σπιτική σάλτσα γιαουρτιού ή μια δροσερή σαλάτα.

Καλή Όρεξη