Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Αυτή η κιμαδόπιτα με κοτόπουλο είναι από τις αγαπημένες μου, γιατί είναι πιο ελαφριά από την κλασική με μοσχαρίσιο κιμά, αλλά εξίσου νόστιμη και ζουμερή. Και με όλα αυτά τα λαχανικά μέσα, γίνεται ένας πραγματικός θησαυρός γεύσης! Πάμε να τη φτιάξουμε μαζί, θα ξετρελαθείτε!
Κιμαδόπιτα με Κιμά Κοτόπουλου και Λαχανικά Εποχής

Λαχταριστή κιμαδόπιτα με κιμά κοτόπουλου και εποχιακά λαχανικά σε τραγανό χειροποίητο φύλλο. Εύκολη και χορταστική συνταγή για όλη την οικογένεια!
Prep Time
25 minutes
Cook Time
1 hour 30 minutes
Total Time
1 hour 55 minutes
Ingredients
- 1 συσκευασια χωριάτικα φύλλα
- 600 γρ κιμα από μπούτι κοτόπουλου
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμένο
- 1 πιπερια φλωρινης
- 1 κούπα ζωμό ντοματας
- 1 πιπεριά πράσινη κερατο ψιλοκομμενη
- 10-15 ντοματινια
- 200 ml λαδι
- 100 ml κρασί λευκό
- 2 με 3 κσ μαϊντανό
- 2 με 3 φύλλα δαφνης
- 3 αυγα
- 200 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 1/2 κγ μπαχαρι
- Αλατι, πιπέρι
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
- Σε μια κατσαρόλα καυτή σοτάρουμε τον κιμά με 3 κσ λαδι ώσπου να γίνει κάστανος και να σπορισει. Προσθέτουμε το κρασί να εξατμιστεί και προσθέτουμε το μπαχάρι και τη δαφνη. Προσθέτουμε το ζωμό ντοματας. Αφήνουμε να βράσει και μόλις μειωθούν τα υγρά, το κατεβάζουμε να κρυώσει.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμυδι, 3 κσ λαδι, το πράσο, τις πιπεριές και αλατοπιπερωνουμε.
- Αναμειγνυουμε όλα τα υλικά με τον κιμά, προσθέτουμε το μαϊντανό, τα ντοματινια κομμένα στη μέση, το τυρί.
- Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε τα μισά φύλλα στη βάση καλά λαδωμένα. Προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε σε κομμάτια και καταβρεχουμε με λίγο νερακι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα.
Notes
Tips από εμένα:
- Από τον κιμά: Μην παραβράσετε τον κιμά με τη ντομάτα, θέλουμε να έχει ακόμα λίγο υγρασία για να μην είναι στεγνή η γέμιση.
- Λαχανικά: Αν θέλετε να βάλετε άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια, κολοκύθι ή καρότο, μπορείτε να τα προσθέσετε μαζί με το πράσο και τις πιπεριές.
- Τυρί: Εκτός από γραβιέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα κίτρινα τυριά που λιώνουν, ή ακόμα και λίγη φέτα για πιο αλμυρή γεύση.
- Τραγανό φύλλο: Το λάδι ανάμεσα στα φύλλα είναι το μυστικό για τραγανή πίτα. Μην το λυπάστε!