Η Πατσαβουρόπιτα φτιάχνεται με ζύμη τσαλακωμένη. Είναι μία εύκολη και οικονομική πιτα, ιδανικη για ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα.
Μπορείτε να τη φτιάξετε την Πατσαβουρόπιτα με διάφορα είδη τυριών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, ενώ εγώ προτιμώ φέτα και ανθότυρο.
Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γραβιέρα ή κασέρι. Αξίζει να την δοκιμάσετε την Πατσαβουροπίτα, είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει πολύ!
Υλικά
1 πακ φύλλο κρούστας
500γρ φέτα μαζί με
200 γρ ανθότυρο σπασμένα με το πιρούνι
1 γιαούρτι στραγγιστό 200γρ
3 αυγά
3 ποτ γάλα
Λάδι αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω σε ένα λαδωμένο ταψάκι το ένα φύλλο από επάνω βαζω λίγο από το μείγμα των τυριών βάζω σουρωμένο το επόμενο φυλλο τυριά φύλλα τυριά μέχρι να βάλω τα τελευταία 3 φύλλα επανω. Έχω χτυπήσει τα αυγά με το γιαούρτι το γαλα αλάτι πιπέρι και ρίχνω το μείγμα από επάνω αφήνω μιση ωρα να τραβήξει Ρίχνω λίγο λάδι και ψήνω στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα !!!!
H συνταγή είναι της κας Αλεξάνδρα Κυριάκη