Οι γεμιστοί κολοκυθάνθοι είναι ένα υπέροχο και ελαφρύ πιάτο, ιδανικό για το καλοκαίρι! Με μια νόστιμη γέμιση από ρύζι, λαχανικά και αρωματικά βότανα, αποτελούν μια υγιεινή και πλούσια σε γεύση επιλογή. Σε αυτή τη συνταγή, χρησιμοποιούμε φρέσκα υλικά και μια εύκολη τεχνική για να δημιουργήσουμε ένα πιάτο γεμάτο χρώμα και γεύση.

Υλικά

25-30 κολοκυθοανθούς
2 πιπεριές ️
2 κολοκύθια
2 καρότα
1 μελιτζάνα (προαιρετικά)
2 ξερά κρεμμύδια ή 4-5 φρέσκα
Λίγοι κολοκυθάνθοι (για γέμιση)
Φρέσκα βότανα (δυόσμος, μαϊντανός, βασιλικός)
5 ώριμες ντομάτες (+ επιπλέον σάλτσα αν χρειαστεί)
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Ελαιόλαδο
1,300 γρ. ρύζι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίγμα καρολίνα, νυχάκι, μπονετ)

Εκτέλεση

Χοντροκοβω όλα τα λαχανικά κ τα σοτάρω με ελαιόλαδο,τέλος ρίχνω το ρύζι κ τις ντομάτες τριμμένες…υπολογίστε ανάλογα τον ανθό περίπου μια κουταλιά της σούπας γέμιση.Τέλος ρίχνω ότι σάλτσα θέλω νεράκι κ ελαιόλαδο σκεπάζω κ ψήνω σε μέτριο φούρνο μέχρι να ψηθούν.Εμένα μου περίσσεψε γέμιση κ την έβαλα κατάψυξη για άλλη μέρα που θα ξαναγεμισω!!!

Η Συνταγή είναι της κας  Σούλα Κόντου’s post in ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ