Πρόκειται για ένα σούπερ εύκολο, νόστιμο και πλούσιο γλυκάκι ψυγείου που μοιάζει με παστούλα! Αυτός ο Κορμός Ψυγείου είναι ακαταμάχητος, καθώς συνδυάζει τη βαθιά σοκολατένια γεύση της Μερέντας με την αφράτη υφή της κρέμας από Μορφάτ και ζαχαρούχο γάλα. Επειδή τα μπισκότα Μιράντα χωρίς ζάχαρη και η ποσότητα της Μερέντας και του ζαχαρούχου είναι αρκετά γλυκιά, πράγματι δεν χρειάζεται καθόλου πρόσθετη ζάχαρη στην κρέμα! Επομένως, αν θέλετε να φτιάξετε χωρίς κόπο ένα εντυπωσιακό γλυκό για όλη την οικογένεια, γιατί να μη δοκιμάσετε αυτόν τον σοκολατένιο κορμό;

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Κορμός Ψυγείου

Κορμός ψυγείου με σοκολάτα και κρέμα Μορφάτ, κομμένος σε φέτες

Φτιάξτε τον πιο νόστιμο Κορμό Ψυγείου με λίγα υλικά! Αφράτη κρέμα Μερέντας και Μορφάτ με μπισκότα Μιράντα χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Γρήγορο και ακαταμάχητο!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Additional Time 2 hours
Total Time 2 hours 25 minutes

Ingredients

  • 1 πακέτο διπλό - Μπισκότα Μιράντα (το πράσινο, χωρίς ζάχαρη)
  • 1 λίτρο - Γάλα
  • 1/2 κούπα - Κορν φλάουρ
  • 1 κουτί - Ζαχαρούχο γάλα
  • 1 μικρό βαζάκι - Μερέντα (περίπου 200-250 γρ.)
  • 3 κ.σ. - Βούτυρο (ποιότητας)
  • 1 κουτί - Μορφάτ (κρέμα γάλακτος τύπου Μορφάτ κρύα)

Instructions

1. Παρασκευή Κρέμας Σοκολάτας:

Βάζουμε στη φωτιά το γάλα και το 1/2 κούπα κορν φλάουρ (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη). Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια αραιή κρέμα.

Αμέσως αφού βγάλουμε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνουμε το βαζάκι τη Μερέντα όλη και τις 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφήνουμε τη σοκολατένια κρέμα να κρυώσει εντελώς.

2. Συναρμολόγηση Κορμού:

Σπάμε τα μπισκότα Μιράντα όλα στην κατσαρόλα με την κρύα κρέμα και ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από την κρέμα.

Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε μακρόστενη φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα ή μεμβράνη.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον για να σφίξει.

3. Επικάλυψη Μορφάτ:

Χτυπάμε την κρέμα Μορφάτ με το κουτί του ζαχαρούχου γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα (σαν σαντιγί).

Αφού έχει κρυώσει και σφίξει ο κορμός, βάζουμε την κρέμα Μορφάτ πάνω από το γλυκό και την απλώνουμε.

4. Διακόσμηση & Σερβίρισμα:

Διακοσμούμε με ξύσμα ή κομμάτια σοκολάτας γάλακτος τύπου Λάκτα ή άλλη επικάλυψη της αρεσκείας μας.

Σημείωση: Δεν βάζουμε ζάχαρη, καθώς η Μερέντα και το ζαχαρούχο είναι αρκετά γλυκά.

Η Συνταγή είναι της κας Voula Xotzoudi

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τον Κορμό Ψυγείου

Κρέμα Μερέντας: Είναι σημαντικό η κρέμα σοκολάτας να κρυώσει εντελώς πριν προσθέσετε τα μπισκότα, για να μην μαλακώσουν πολύ και να διατηρήσουν την τραγανότητα.

Μορφάτ: Χτυπήστε τη Μορφάτ μόνο αν είναι πολύ κρύα για να γίνει σαντιγί.

Κοπή Ρολών: Για να κόψετε τον κορμό σε όμορφα κομμάτια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βουτηγμένο σε καυτό νερό και σκουπισμένο.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: