Φίλες μου, σήμερα φτιάχνουμε τα υπέροχα κουλουράκια βουτύρου με μαρμελάδα, ένα βουτυράτο και απίστευτα αφράτο κουλούρι που λιώνει στο στόμα και είναι πραγματικά ακαταμάχητο. Είναι μια κλασική συνταγή, παρόμοια με τον κουραμπιέ, που με ρωτάτε συχνά, γι’ αυτό μοιράζομαι μαζί σας όλα τα μυστικά για να πετύχετε την τέλεια υφή και γεύση. Ετοιμαστείτε να γεμίσετε το σπίτι σας με υπέροχα αρώματα και να φτιάξετε περίπου 45 κομμάτια που θα εξαφανιστούν αμέσως!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κουλουράκια Βουτύρου με Μαρμελάδα
Φτιάξτε τα πιο αφράτα και νόστιμα κουλουράκια βουτύρου με μαρμελάδα, ένα κλασικό μπισκότο που λιώνει στο στόμα και είναι ιδανικό για τον καφέ ή το τσάι! Ακολουθήστε τη συνταγή για το τέλειο αποτέλεσμα, με την απαλή βουτυρένια γεύση και τη γλυκιά μαρμελάδα.
Ingredients
Για τη ζύμη:
- 190 γρ. βούτυρο (με 82,5% λιπαρά)
- 75 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 γρ. αλάτι (περίπου ¼ κ.γ.)
- 1 ασπράδι αυγού (35-40 γρ.)
- 6 γρ. βανίλιας (περίπου 1,5 κ.γ.)
- 230 γρ. αλεύρι
Για τη γέμιση:
- 60 γρ. μαρμελάδα, ζελέ ή πηχτή μαρμελάδα (π.χ. φράουλα ή βερίκοκο)
Instructions
Ακολουθήστε προσεκτικά τα βήματα για να φτιάξετε τα τέλεια κουλουράκια βουτύρου με μαρμελάδα.
1. Περίπου μία με μιάμιση ώρα πριν ξεκινήσω, βγάζω το βούτυρο από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. δεν πρέπει να είναι λιωμένο, απλά πολύ μαλακό.
2. Βάζω το μαλακό βούτυρο στον κάδο του μίξερ και προσθέτω τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια.
3. Χτυπάω με το μίξερ για περίπου πέντε λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ αφράτο, ανοιχτόχρωμο και να διπλασιαστεί σε όγκο.
4. Προσθέτω το ασπράδι αυγού σε δύο δόσεις και συνεχίζω το χτύπημα για ακόμη ένα με δύο λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί.
5. Τώρα, ρίχνω το αλεύρι και το ανακατεύω με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα. προσέχω να μη χτυπήσω πολύ το μείγμα, απλά να ενωθούν τα υλικά.
6. Η έτοιμη ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή και κρεμώδης. αν χρειαστεί, μπορώ να προσθέσω ελάχιστο επιπλέον αλεύρι, αυτό εξαρτάται από την ποιότητά του.
7. Μεταφέρω τη μισή ζύμη σε ένα κορνέ με μύτη σε σχήμα ανοιχτού ή κλειστού αστεριού, διαμέτρου περίπου 1,5 εκ.
8. Στρώνω λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνω να παγώσει το υπόλοιπο της ζύμης στο ψυγείο.
9. Αρχίζω να κάνω ροζέτες, αφήνοντας απόσταση 1,5-2 εκ. μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν. προσπαθώ να τελειώσω γρήγορα, για να μην ζεσταθεί η ζύμη από τα χέρια μου.
10. Με το δάχτυλό μου, το οποίο έχω βρέξει σε νερό, κάνω μια μικρή λακκούβα στο κέντρο κάθε μπισκότου.
11. Γεμίζω τις λακκούβες με τη μαρμελάδα (μπορώ να χρησιμοποιήσω και ένα μικρό κορνέ).
12. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν το ρόδινο χρώμα που επιθυμώ.
13. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίζω μία φορά το ταψί για να ψηθούν ομοιόμορφα.
14. Όταν τα βγάλω από τον φούρνο, θα είναι μαλακά, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.
15. Για να γίνουν πιο νόστιμα και εντυπωσιακά, προσθέτω λίγο ακόμα ζεσταμένη μαρμελάδα στις λακκούβες των ψημένων μπισκότων.
16. Αφήνω τα κουλουράκια βουτύρου με μαρμελάδα να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα.
Συμβουλές για τα τέλεια Κουλουράκια Βουτύρου
- Μη χτυπάτε το αλεύρι: Μόλις προσθέσετε το αλεύρι, ανακατέψτε μόνο μέχρι να ενωθεί. Αν το χτυπήσετε πολύ, θα αναπτύξετε τη γλουτένη και τα κουλουράκια θα γίνουν σκληρά.
- Η μαρμελάδα: Αν η μαρμελάδα σας είναι πολύ ρευστή, μπορείτε να τη βράσετε λίγο για να πήξει. Οι έτοιμες μαρμελάδες του εμπορίου κρατούν καλύτερα το σχήμα τους στο ψήσιμο.
- Το βούτυρο: Το μυστικό της επιτυχίας σε αυτή τη συνταγή είναι το βούτυρο να είναι μαλακό αλλά όχι λιωμένο.











