Τυρόψωμο με γιαούρτι

Απαραίτητα υλικά:

1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγα
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3-4 κουταλιές λάδι
200 g τυριού φέτα τριμμένη
400-450 g αλεύρι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατέψτε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Η σόδα διαλύεται στο γιαούρτι, αφού ενεργοποιηθεί, προστίθεται νερό.
Ρίχνουμε τη μαγιά.
Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά, λάδι, αλάτι και τριμμένο τυρί.

Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με μία λαδόκολα.
Σκεπάζετε με μία πετσετα και το αφήνετε σε ένα ζεστό  μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσει .
Αλείψτε με χτυπημένο αυγό και βάλτε κομμάτια βουτύρου εδώ και εκεί διάσπαρτα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΣταμναγκάθι για το συκώτι, την καρδιά, το στομάχι, το δέρμα
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια Ρολάκια