Αυτά τα Κουλουράκια με Πορτοκάλι είναι η τέλεια συνταγή για ένα γρήγορο και αρωματικό νηστίσιμο γλυκό! Καθώς η εύκολη δοσομέτρηση με ίσα μέρη υγρών (200-200-200) εγγυάται την επιτυχία, αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα σπιτικά κουλουράκια. Επειδή το ξύσμα και ο χυμός πορτοκαλιού τους δίνουν ένα πλούσιο και φρέσκο άρωμα, είναι πραγματικά ακαταμάχητα. Επομένως, αν θέλετε να φτιάξετε ένα αφράτο και μοσχοβολιστό κέρασμα με την δική σας πινελιά, γιατί να μη φτιάξετε αυτά τα κουλουράκια;

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Κουλουράκια με Πορτοκάλι και Ηλιέλαιο – (Νηστίσιμα)

Κουλουράκια με Πορτοκάλι

Τα δικά σας πεντανόστιμα, νηστίσιμα Κουλουράκια με Πορτοκάλι! Αφράτα, με έντονο άρωμα από ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού. Ιδανικά για γλυκό ημέρας ή κέρασμα!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

  • 200 γρ. - Ζάχαρη
  • 200 ml - Ηλιέλαιο
  • 200 ml - Χυμός πορτοκαλιού (φρέσκος)
  • 1 φακελάκι (10 γρ.) - Μπέικιν πάουντερ
  • 2 τεμ. - Βανίλια (βανιλίνη)
  • Ξύσμα - Από ένα πορτοκάλι
  • 750 γρ. - Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Instructions

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τις 2 βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το φακελάκι μπέικιν πάουντερ με το 750 γρ. αλεύρι.

Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στα υγρά.

Ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει (π.χ. πλεξούδες, δαχτυλίδια, μπαστουνάκια).

Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με πάνω-κάτω αντίσταση για 15 έως 20 λεπτά, παρακολουθώντας τα μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσόξανθο χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

H συνταγή είναι του κου Simon Prifti

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τα Κουλουράκια με Πορτοκάλι

Αλεύρι: Η ποσότητα του αλευριού είναι ενδεικτική (750 γρ.). Προσθέστε το σταδιακά και σταματήστε όταν η ζύμη είναι μαλακή και εύπλαστη. Η υπερβολική προσθήκη αλευριού τα κάνει σκληρά.

Ψήσιμο: Το ψήσιμο σε πάνω-κάτω αντίσταση στους 180°C είναι ιδανικό για να ψηθούν ομοιόμορφα. Παρακολουθήστε τα μετά τα 12 λεπτά, καθώς ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος και τον φούρνο.

Άρωμα: Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κ.γ. κανέλα ή γαρύφαλλο στο μείγμα, αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: