Συστατικά:

150ml γάλα χλιαρό
1 κουταλιά της σούπας μαγιά ξηρή
30 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
50 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κουταλιά της σούπας αλάτι
325 γραμμάρια αλεύρι (μισό κίτρινο σταρένιο και μισό άσπρο)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το χλιαρό γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Άφησε το μείγμα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει, σημάδι ότι η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί.
Πρόσθεσε στο μπολ με τη μαγιά το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι.

Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα μπολ λαδωμένο, σκέπασέ το με μεμβράνη ζαχαροπλαστικής και άφησέ το σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αφού φουσκώσει η ζύμη, πλάσε την σε μπαλάκια, αλευρώνοντας τα χέρια σου για να μην κολλήσει. Τοποθέτησε τα μπαλάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.

Σκέπασε τα μπαλάκια με μεμβράνη ζαχαροπλαστικής και άφησέ τα να φουσκώσουν ξανά για περίπου 30 λεπτά.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Χτύπα ένα αυγό με 1 κουταλιά της σούπας γάλα και άλειψε με το μείγμα τα μπαλάκια και πασπάλισε με σουσάμι. Ψήσε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

H εκτέλεση είναι της κας Kleoniki Niki