Κουλουράκια Πορτοκαλιού είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Το άρωμα του πορτοκαλιού, η κανέλα και η τραγανή υφή τους, τα κάνουν ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τη ζύμη:
- Ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
- Χυμός πορτοκαλιού (από 1 πορτοκάλι): 1/2 φλιτζάνι
- Ζάχαρη: 1 κούπα
- Κονιάκ: 1/2 κούπα
Για τα ξηρά υλικά και το άρωμα:
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 4 φλιτζάνια
- Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
- Σόδα μαγειρικής: 1/2 κουταλάκι
- Κανέλα: 1 κουταλάκι του γλυκού
Για την επικάλυψη:
- Σουσάμι: 1 φλιτζάνι
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Προθερμάνετε το φούρνο στους **180 ° C**.
Προσθέστε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το κονιάκ σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Χτυπήστε για να τα συνδυάσετε καλά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα ψησίματος και την κανέλα. Χτυπήστε (ή ανακατέψτε) για να τα συνδυάσετε.
Σταδιακά προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα του λαδιού και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Η ζύμη για τα Κουλουράκια Πορτοκαλιού πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
Πλάστε κομμάτια ζύμης σε σχήμα δαχτυλίδι (ή όποιο άλλο σχήμα επιθυμείτε). Περάστε τα μέσα από το σουσάμι και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα.
Ψήνετε **20-25 λεπτά** ή μέχρι να χρυσήσουν τα Κουλουράκια Πορτοκαλιού.
Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Καλή σας απόλαυση!
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 40-45 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος κρυώματος.
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού, τρίψτε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα του λαδιού μαζί με το χυμό. Μπορείτε να δείτε κι άλλες συνταγές με πορτοκάλι.
Εάν θέλετε τα Κουλουράκια Πορτοκαλιού να είναι νηστίσιμα, βεβαιωθείτε ότι το κονιάκ δεν περιέχει ζωικά παράγωγα (αν και το κονιάκ είναι συνήθως vegan). Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το κονιάκ με περισσότερο χυμό πορτοκαλιού.
Αν δεν έχετε κονιάκ, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κάποιο λικέρ πορτοκαλιού ή με ένα άλλο αλκοολούχο ποτό της επιλογής σας, π.χ. ούζο. Δείτε ιδέες για γλυκά με κονιάκ.
Σχετικές Συνταγές
Νηστίσιμα Μπισκότα με Ελαιόλαδο










