Σήμερα σας προτείνω μια απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή για κουνελάκι κρασάτο. Το κουνέλι σιγομαγειρεύεται σε αρωματική σάλτσα κρασιού, μέχρι να γίνει τρυφερό και να λιώνει στο στόμα. Συνοδέψτε το με ένα αφράτο ρυζάκι για ένα απολαυστικό γεύμα!
Υλικά:
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι κρασί (λευκό ή κόκκινο)
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
Λίγο κύμινο
Νερό (ίσα με το κρέας)
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κοφτό κουταλάκι κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ή πλασοτέ, σοτάρετε το κουνέλι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και αφήστε τα να τσιγαριστούν μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για λίγο.
Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το δαφνόφυλλο και το κύμινο.
Ρίξτε νερό ίσα που να καλύψει το κρέας.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το κουνέλι να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει.
Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού.
Όταν το κουνέλι είναι έτοιμο, ρίξτε το μείγμα του λεμονιού στην κατσαρόλα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε το ψητό κουνελάκι κρασάτο ζεστό, συνοδευόμενο από ρύζι ή την επιλογή σας.