Τα λαδοκούλουρα κανέλας-πορτοκάλι είναι από τα πιο αγαπημένα μου φθινοπωρινά γλυκίσματα που φτιάχνω όταν θέλω να γεμίσω το σπίτι με υπέροχα αρώματα. Επιπλέον, αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή που μπορεί να τη φτιάξει οποιοσδήποτε, ακόμα και αν είναι αρχάριος στη ζαχαροπλαστική. Παράλληλα, το συνδυασμό της κανέλας με το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού τον θεωρώ ιδανικό για να δημιουργήσει εκείνη τη ζεστή, οικεία ατμόσφαιρα που μας θυμίζει παραδοσιακές γεύσεις.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Λαδοκούλουρα Κανέλας-Πορτοκάλι

Μια πιατέλα με φρεσκοψημένα λαδοκούλουρα κανέλας-πορτοκάλι, πασπαλισμένα με σουσάμι

Ανακάλυψε την απόλυτη συνταγή για λαδοκούλουρα κανέλας-πορτοκάλι, αυτά τα μοσχομυριστά και τραγανά κουλουράκια που θα σε ταξιδέψουν. Με απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση, είναι το ιδανικό γλυκό για κάθε ώρα της ημέρας.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

  • 180 γρ. Ελαιόλαδο
  • 120 γρ. Φρέσκος Χυμός Πορτοκάλι
  • 110 γρ. Καστανή Ζάχαρη
  • 13 γρ. Κανέλα Σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
  • 1 Βανίλια
  • 450 γρ. Αλεύρι Φαρίνάπ
  • 150 γρ. Σουσάμι

Instructions

Ξεκινάω αυτή την πανεύκολη συνταγή για λαδοκούλουρα κανέλας-πορτοκάλι ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το φρέσκο χυμό πορτοκάλι, την καστανή ζάχαρη, το γαρύφαλλο, την κανέλα και τη βανίλια. Στη συνέχεια, τα ανακατεύω πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Όταν πλέον τα υλικά έχουν ενωθεί πολύ καλά, προσθέτω το αλεύρι που κοσκινίζω μόνη μου σε δύο δόσεις. Έπειτα, ζυμώνω πολύ καλά με τα χέρια μου μέχρι να έχω μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μου και είναι εύκολη στο χειρισμό.

Στη συνέχεια παίρνω κομμάτια ζύμης όσο ένα καρύδι, τα κάνω βολάκια με τις παλάμες μου, και τα πιέζω ελαφρώς για να τους δώσω σχήμα σαν μελομακάρονο. Μετά, τα βουτάω στο σουσάμι από όλες τις πλευρές και τα τοποθετώ σε ένα ταψί που έχω στρώσει με λαδόκολλα.

Η διαδικασία όπως βλέπετε είναι πανεύκολη και μπορώ να προσαρμόσω το μέγεθος ανάλογα αν θέλω μικρά ή μεγάλα λαδοκούλουρα. Γενικά, προτιμώ να τα κάνω μεσαίου μεγέθους για να ψήνονται ομοιόμορφα.

Όταν έχω πλάσει όλα τα λαδοκούλουρά μου, τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 30 λεπτά. Προσέχω να μην τα αφήσω να πάρουν πολύ χρώμα, γιατί θέλω να παραμείνουν τραγανά αλλά όχι σκληρά.

Έτοιμα τα ψημένα λαδοκούλουρα με κανέλα και πορτοκάλι! Πραγματικά μοσκοβολάει όλο το σπίτι με αρώματα φθινοπώρου. Όπως θα διαπιστώσετε, είναι σούπερ τραγανά και αρωματικά, ενώ ταυτόχρονα έχουν εκείνη την παραδοσιακή γεύση που μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για Τέλεια Λαδοκούλουρα

• Χρησιμοποιώ πάντα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού για καλύτερο άρωμα
• Το ελαιόλαδο προτιμώ να είναι εξαιρετικά παρθένο αλλά με ήπια γεύση
• Αν θέλω πιο έντονη γεύση κανέλας, προσθέτω και λίγη ξύσμα από κανέλας
• Τα λαδοκούλουρα διατηρούνται φρέσκα για 5-7 μέρες σε κλειστό δοχείο
• Μπορώ να τα καταψύξω για έως 3 μήνες