Τα Λουκάνικα σε Ζύμη είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και ιδανικά σνακ για όλες τις ώρες! Καθώς η ζύμη είναι πολύ απλή και νόστιμη (με βούτυρο και γάλα), αποτελούν την τέλεια λύση για ένα σπιτικό κολατσιό. Επειδή είναι αφράτα, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν ανάρπαστα! Επομένως, αν θέλετε ένα εύκολο και πεντανόστιμο γρήγορο φαγητό, γιατί να μην τα φτιάξετε τώρα;
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Λουκάνικα σε Ζύμη Αφράτη
Φτιάξτε τα πιο ιδανικά Λουκάνικα σε Ζύμη Αφράτη για σνακ! Εύκολο ζυμάρι με μαγιά, μαλακό βουτυρένιο αποτέλεσμα και πλούσια γεύση. Ιδανικό για το κολατσιό.
Ingredients
Για τη Ζύμη:
- 400 γρ. - Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ΓΟΧ)
- 1,5 κ.σ. - Ζάχαρη
- 1 κ.γ. - Αλάτι
- 15 γρ. - Μαγιά νωπή (ή 5 γρ. μαγιά ξηρή)
- 250 ml - Γάλα χλιαρό (ή νερό)
- 60 γρ. - Φρέσκο βούτυρο (λιωμένο)
Για τη Σύνθεση:
- 10-12 τεμ. - Λουκάνικα (ή λουκάνικα Φρανκφούρτης)
Για το Άλειμμα:
- 1 τεμ. - Αυγό
- 1/2 κ.σ. - Γάλα ή νερό
Instructions
1. Προετοιμασία Μαγιάς:
Λιώνουμε το βούτυρο σε ενα κατσαρολακι
Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά . Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατευουμε
2. Ζύμωμα:
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι. Μόλις το μείγμα αρχίσει να δένει , προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Ζυμώνουμε το μείγμα στον πάγκο μέχρι να γίνει μια ομαλή, μαλακή και μη κολλώδης ζύμη.
3. Φούσκωμα (1η φορά):
Λαδώνουμε ένα μπολ και αφήνουμε τη ζύμη μέσα. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1,5 ώρα σε ζεστό μέρος (να διπλασιαστεί σε όγκο).
4. Πλάσιμο & Τύλιγμα:
Αφαιρούμε την μεμβράνη από τα λουκάνικα.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε 10-12 λωρίδες πλάτους περίπου 3 εκ.
Τυλίγουμε κάθε λουκάνικο με μια λωρίδα ζύμης. Κάθε τυλιγμα γυρω απο το λουκανικο να παταει ελαφρά στον προηγουμενο τυλιγμα να μην αφηνει κενα. Πιέζουμε την άκρη για να ενωθεί η ζύμη.
5. Φούσκωμα (2η φορά) & Ψήσιμο:
Τοποθετούμε τα τυλιγμένα λουκάνικα σε ταψί με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Χτυπάμε το αυγό με τη μισή κουταλιά γάλα/νερό και αλείφουμε τα λουκάνικα.
Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Tips για τα Λουκάνικα σε Ζύμη
Ζύμη: Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή και όχι σκληρή, για να γίνει το αποτέλεσμα αφράτο και όχι μπαγιάτικο. Το βούτυρο και το γάλα δίνουν την επιθυμητή πλούσια γεύση.
Τύλιγμα: Φροντίστε κάθε βόλτα ζύμης να ακουμπά στην προηγούμενη, ώστε να μην εκτεθεί το λουκάνικο κατά το ψήσιμο και να έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Ψήσιμο: Το ψήσιμο στους 200°C είναι ιδανικό για να φουσκώσει γρήγορα η μαγιά και να δημιουργηθεί η χρυσαφένια κρούστα. Μην τα παραψήσετε!
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:











