Λουκουμάδες με Μέλι είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτή η παραδοσιακή συνταγή με γιαούρτι δίνει αφράτους και τραγανούς Λουκουμάδες που θα σας θυμίσουν τα παιδικά σας χρόνια. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.


Υλικά Συνταγής

Για τον χυλό:

  • Γιαούρτι στραγγιστό: 500 γρ.
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 500 γρ.
  • Αυγά φρέσκα: 2
  • Ζάχαρη: 1 κουταλιά της σούπας
  • Αλάτι: 1/4 κουταλάκι του γλυκού (λίγο λιγότερο)
  • Γάλα χλιαρό: 1 ποτήρι του νερού
  • Baking powder (BP): 1 φακελάκι

Για το γλυκό:

  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  •  

Για την επικάλυψη:

  • Μέλι θυμαρίσιο για το σερβίρισμα
  • Κανέλα (Προαιρετικά)
  • Καρύδι τριμμένο (Προαιρετικά)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ξεκινάω τη συνταγή ετοιμάζοντας τον χυλό. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το **γιαούρτι στραγγιστό**, τα **αυγά**, τη **ζάχαρη** και το **αλάτι**.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking powder, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό. Ο χυλός πρέπει να είναι αρκετά πηχτός ώστε να πέφτει από το κουτάλι με δυσκολία.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στον χυλό.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Αυτή η ξεκούραση είναι κρίσιμη για τους αφράτους Λουκουμάδες με Μέλι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό **ηλιέλαιο** σε μέτρια φωτιά. Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τους **λουκουμάδες** μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς τους τακτικά.

Αφαιρούμε τους λουκουμάδες από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με μπόλικο θυμαρίσιο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένο καρύδι, αν θέλουμε. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Τηγανίσματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος (Τηγάνισμα): 20 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 30 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 30 λεπτά (για την ξεκούραση του χυλού).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Αντί για μέλι, μπορείς να περιχύσεις τους λουκουμάδες με ένα ζεστό σιρόπι σοκολάτας για μια πιο μοντέρνα γεύση.

Για να μην απορροφήσουν πολύ λάδι οι **Λουκουμάδες με Μέλι**, βεβαιωθείτε ότι το λάδι είναι αρκετά ζεστό, αλλά όχι καυτό, ώστε να προλάβουν να ψηθούν και εσωτερικά. Δες και άλλες συνταγές με γιαούρτι για έμπνευση.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το **αλεύρι για όλες τις χρήσεις** με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μειώνοντας ελαφρώς την ποσότητα του baking powder. Δες ιδέες για τηγανητά γλυκά.


H Συνταγη/φωτό είναι της κας Aferdita Vladi