Η μακαρονάδα στο φούρνο με κιμά είναι ένα κλασικό πιάτο που θα φέρει χαμόγελα σε όλους! Η συνταγή αυτή ξεχωρίζει γιατί συνδυάζει μια πλούσια σάλτσα κιμά με μια απίστευτα κρεμώδη γέμιση από τυριά και το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα φαγητό που θα σας μείνει αξέχαστο.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μακαρονάδα στο φούρνο με κιμά

Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό (για 5 μερίδες), θα χρειαστούμε:
Για τη σάλτσα κιμά:
- 450 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 Μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 Σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κονσέρβα (400 γρ.) Σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.σ. Πελτές ντομάτας
- 1 κ.γ. Μείγμα μυρωδικών (π.χ. ρίγανη, βασιλικός)
- 1/2 κ.γ. Τριμμένος μάραθος (προαιρετικά)
- 1/4 κ.γ. Μπούκοβο (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
Για την κρεμώδη γέμιση:
- 400 γρ. Τυρί ανθότυρο ή ρικότα
- 100 γρ. Τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 3 κ.σ. Φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 3 κ.σ. Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Για τη βάση:
- 500 γρ. Σπαγγέτι
- 1 κονσέρβα (400 γρ.) Σάλτσα ντομάτας
- 1/2 κ.γ. Ξερή ρίγανη
- 1/2 κ.γ. Σκόνη σκόρδου
Για το γαρνίρισμα:
- 150 γρ. Τριμμένη μοτσαρέλα
- Τριμμένη παρμεζάνα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο φαγητό.
1. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τον κιμά και τον μαγειρεύω μέχρι να ροδίσει. στραγγίζω το περιττό λίπος από την κατσαρόλα.
2. Βάζω το λιωμένο σκόρδο και μαγειρεύω για 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει. μετά ρίχνω τα μυρωδικά, τον μάραθο, το μπούκοβο και τον πελτέ ντομάτας. ανακατεύω καλά, προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας και αλατοπιπερώνω. Σιγοβράζω χωρίς καπάκι για 30 λεπτά.
3. Σε ένα μπολ, ανακατεύω το ανθότυρο, το τυρί κρέμα, τον βασιλικό και τον μαϊντανό. Το αφήνω στην άκρη.
4. Σε μια κανάτα, αναμειγνύω τη σάλτσα ντομάτας για τη βάση, τη ρίγανη και τη σκόνη σκόρδου.
5. Βράζω τα μακαρόνια 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. τα στραγγίζω και τα μεταφέρω σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας από την κανάτα και ανακατεύω καλά για να πάει παντού.
6. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C. λαδώνω ελαφρά ένα ταψί.
7. Απλώνω ομοιόμορφα το μισό σπαγγέτι στον πάτο του ταψιού. μετά, απλώνω τη γέμιση τυριών πάνω από τα σπαγγέτι και καλύπτω με το υπόλοιπο σπαγγέτι.
8. Απλώνω τη σάλτσα κιμά πάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζω με τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
9. Ζήνω για 30-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί. Σερβίρω αμέσως γαρνίροντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό.
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η μακαρονάδα στο φούρνο σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Κιμάς: Για να είναι η σάλτσα σας πιο ελαφριά, μπορείτε να στραγγίξετε το περιττό λίπος από τον κιμά αφού τον μαγειρέψετε.
- Σπαγγέτι: Το βράσιμο των σπαγγέτι 3 λεπτά λιγότερο είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα συνεχίσουν να ψήνονται στον φούρνο και έτσι δεν θα λασπώσουν.
- Τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί θέλετε για τη γέμιση, αρκεί να είναι μαλακό και να λιώνει, όπως το τυρί ρικ/οτα αντί για το ανθοτυρο.