Κεφτεδάκια Αρνιού

Υλικά

600 γραμμάρια κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτ ξηρό κάρδαμο
1 κουτ ξηρό κορίανδρο
τσίλι για γεύση
1 κουταλιά της σούπας. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
αλεύρι για το πασπάλισμα
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε, ζυμώνεται για 10 λεπτά ή με έναν επεξεργαστή τροφίμων για μικρότερο χρονικό διάστημα.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνεται στη συνέχεια στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
 
Με βρεγμένα χέρια, σχηματίστε κεφτεδάκια. Πασπαλίζουμε ελαφρά τον κάθε κεφτέ με αλεύρι, μέχρι να καλυφθεί καλά.
Μεταφέρουμε τους κεφτέδες σε ένα πιάτο, απαλλάσσοντας τους από τυχόν υπερβολικό αλεύρι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε άφθονο λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια σε παρτίδες και τα τηγανίζουμε για περίπου 7 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανά από όλες τις πλευρές.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί.
Για μια ελαφρύτερη εκδοχή, μπορούμε να ψήσουμε τα κεφτεδάκια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντας τα στα μέσα του χρόνου, ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Δοκιμάστε τη!!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜηροί κοτόπουλου με κόκκινη σάλτσα στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο ή χοιρινό ή λουκανικο στο πήλινο