Τα Μακαρόνια με κιμά είναι ένα φαγητό που δεν λείπει ποτέ από το οικογενειακό τραπέζι. Η πλούσια, μελωμένη σάλτσα και η αγαπημένη γεύση του κιμά είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Θα σου δείξω πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη και ζουμερή σάλτσα, που θα κάνει τους πάντες να γλείφουν τα δάχτυλά τους.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μακαρόνια με κιμά
Μακαρόνια με κιμά, ένα απλό, αλλά τόσο αγαπημένο φαγητό που μας ταξιδεύει στα παιδικά μας χρόνια. Είναι το τέλειο πιάτο για ένα ζεστό, οικογενειακό τραπέζι, ειδικά ένα όμορφο απόγευμα Σαββάτου. Ας το φτιάξουμε παρέα!
Prep Time
15 minutes
Cook Time
45 minutes
Total Time
1 hour
Ingredients
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
- ½ κιλό κιμά ανάμεικτο (χοιρινό-μοσχάρι)
- 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
- 1 καρότο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι νερό
- 2 δαφνόφυλλα
- Μπαχάρι τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
- 1 πακέτο Μακαρόνια Νο 12
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Instructions
- Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρω δύο κρεμμύδια χοντροκομμένα, δύο ολόκληρες σκελίδες σκόρδο και ένα καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Μόλις τα λαχανικά αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, προσθέτω ανάμεικτο κιμά.
- Αφού ο κιμάς πάρει χρώμα, ρίχνω τριμμένες ώριμες ντομάτες, ντομάτα κομμένη σε κύβους και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατίζω, προσθέτω πιπέρι και ανακατεύω ξανά. Στη συνέχεια, ρίχνω νερό, μαζί με δαφνόφυλλα, και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.
- Τέλος, σερβίρω τη σάλτσα μου πάνω από μακαρόνια, τα οποία έχω βράσει σε αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο.
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει ο κιμάς σας ακόμα πιο επιτυχημένος:
- Κρέας: Ο ανάμεικτος κιμάς (χοιρινό-μοσχάρι) δίνει μια πιο πλούσια γεύση. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μοσχαρίσιο.
- Σοτάρισμα: Το καλό σοτάρισμα του κιμά στην αρχή είναι το μυστικό για να αποκτήσει βάθος η γεύση της σάλτσας.
- Σκόρδο: Μην παραλείψετε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου. θα δώσουν άρωμα και θα τις αφαιρέσετε εύκολα στο τέλος.










