Μανιταρόπιτα

500gr μανιτάρια πλευρώτους
250 γραμμάρια μπέικον
15 φέτες ζαμπόν
3/4 γκούντα
3 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα

Για το φύλλο
600 gr αλεύρι Μάννα
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
λίγο αλάτι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα.. ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι, το ξύδι και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.. την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα …την κόβουμε στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα ανάλογα το μέγεθος του ταψιού μας..

Σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το ζαμπόν μέχρι λίγο να ροδίσουν..ρίχνουμε τα μανιτάρια ..μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους τα αφαιρούμε από το τηγάνι… Σ ένα μπολ ρίχνουμε τα αλλαντικά, τα μανιτάρια ,το Gouda και τα αυγά χτυπημένα με το γάλα.
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο.. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Χαράζουμε την πίτα και την βρέχουμε με ένα πινελάκι με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω-κάτω για περίπου 50 λεπτά
Καλή επιτυχία!!!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροTραγανή “ομελέτα” πατάτας χωρίς αυγά (Φριτάτα)
Επόμενο άρθροΓεμιστά μανιτάρια με κιμά και μπρόκολο