Οι Μπριζόλες χοιρινές με πατάτες είναι ένα κλασικό πιάτο που όλοι αγαπάμε. Με αυτή τη συνταγή, το κρέας γίνεται απίστευτα τρυφερό και οι πατάτες απορροφούν όλα τα αρώματα της μαρινάδας. Είναι ένα πιάτο που θα το λατρέψεις για τη γεύση του και την ευκολία του.
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό χοιρινές μπριζόλες από λαιμό
- 5-6 μέτριες πατάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 150 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι, λίγη Ρίγανη
- 3 κ.γ. Νιφάδες κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης
Για τη μαρινάδα:
- Χυμός από 2 πορτοκάλια
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. Μέλι
- 1 κ.σ. Μουστάρδα
Εκτέλεση
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό.
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά με έναν αυγοδάρτη τους χυμούς από τα πορτοκάλια και το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το μέλι και τη μουστάρδα. αυτό είναι η μαρινάδα μας.
2. Στρώνω τις μπριζόλες σε ένα βαθύ σκεύος, ρίχνω πάνω τους το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα περιχύνω όλα μαζί με τη μαρινάδα. Σκεπάζω το σκεύος και τα αφήνω στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ, γυρίζοντας τις μπριζόλες δυο τρεις φορές μέσα στη μαρινάδα όποτε το θυμάμαι.
3. Την επόμενη μέρα, προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°C. κόβω τις πατάτες σε κύβους, τις πλένω, τις στραγγίζω, τις αλατοπιπερώνω και τις στρώνω σε ένα ταψί.
4. Βγάζω τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις αφήνω στην άκρη. πετάω τα κομμάτια του κρεμμυδιού από τη μαρινάδα και την προσθέτω στις πατάτες. ψήνω τις πατάτες μόνες τους για 45 λεπτά.
5. Εν τω μεταξύ, αλατοπιπερώνω τις μπριζόλες και τις πασπαλίζω με ρίγανη. ζεσταίνω ένα τηγάνι και τις ροδοκοκκινίζω και από τις δυο πλευρές. τις αφήνω στην άκρη σκεπασμένες.
6. Αφού περάσουν τα 45 λεπτά, βγάζω το ταψί με τις πατάτες, κάνω λίγο χώρο ανάμεσά τους και βάζω τις μπριζόλες.
7. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω τις μπριζόλες με τις πατάτες για άλλα 20 λεπτά. αν δεν τις περάσω από το τηγάνι, τις ψήνω κατευθείαν στο φούρνο για 45 λεπτά.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 15 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 1 ώρα και 5 λεπτά (45 λεπτά οι πατάτες + 20 λεπτά με τις μπριζόλες).
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Αναμονή για τη μαρινάδα (από το προηγούμενο βράδυ).
Χρήσιμα Tips για Μπριζόλες χοιρινές με πατάτες
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το φαγητό σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Μαρινάρισμα: Το μαρινάρισμα είναι το μυστικό για να αποκτήσουν οι μπριζόλες απίστευτη γεύση και να γίνουν τρυφερές.
- Μπριζόλες: Το πέρασμα των μπριζολών από το τηγάνι τις κάνει πιο τραγανές εξωτερικά και τις βοηθά να διατηρήσουν τους χυμούς τους.
- Μπαχαρικά: Μην παραλείψετε τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης, δίνουν μια υπέροχη γεύση στο πιάτο.
Καλή επιτυχία!!!











