Χτένι με Μελιτζάνες φούρνου μελομένες!!
Υλικά
1 κιλό Χτένι
6 μεγάλες Μελιτζάνες όχι φλασκες
Σάλτσα
1 μεγαλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1φ.τσαγιου ελαιόλαδο
3 μεγάλες ντομάτες
μαυροπιπερο
μια τσιμπια ζάχαρη
1κ.σ.νοστιμια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κουτάκι χυμό 250γρ.pummaro
Εκτέλεση
Το κρέας το έπλυνα και αφού το ξαφρισα το έβρασα στην χύτρα για μισή ώρα…επλυνα καθάρισα και έκοψα κομμάτια χοντροκομμενα τις Μελιτζάνες και τις
τηγανισα σε ελαιόλαδο τις έβγαλα σε χαρτί κουζίνας
εχω ετοιμάσει την σάλτσα 1 μεγαλο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο ελαιόλαδο ντομάτες μαυροπιπερο μια τσιμπια ζάχαρη 1κ.σ.νοστιμια, μαϊντανό χυμμο pummaro
και 2 φλυτζ καφε απο το ζουμί του κρέατος…βράζω μέχρι να δέσει…
Εχω βάλει τις Μελιτζάνες στο ταψί και τα κομμάτια κρέατος τα περιχυνω με την σάλτσα και ψήνω στον προθερμανσμενο φούρνο για τρία τέταρτα στους 200° βαθμούς πάνω αντιστάσεις και αέρα…τέλεια γεύση!!!
H Συνταγή είναι της κας ArtemisTaia Arampatzi
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Χτένι με κουσκούς
Το μοσχάρι χτένι με κουσκούς είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που συνήθως περιλαμβάνει μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο με κουσκούς, που είναι ένα είδος σιταριού. Αυτό το πιάτο προσφέρει μια νόστιμη συνδυαστική γεύση του κρέατος με την υφή και την υπέροχη γεύση από το κουσκουσάκι.. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για λάτρεις της κρεατοφαγίας!
Υλικά
1 κιλο μοσχάρι (χτενι)σε κομμάτια
1 κούπα κουσκούς
3 κούπες από το ζουμί του κρέατος
1 φλ.καφ ελαιολαδο
μαυροπιπερο
1 κσ νοστιμιά
Εκτέλεση
Πλένω το κρέας καλα και τα βράζω μέχρι να μαλακώσει πολυ καλα…ενώ ξαφριζω οσο χρειαστεί
Αποσύρω από το μάτι
Σε μια κατσαρόλα πλατιά και χαμηλή βάζω το κουσκούς με 3 κούπες από το ζουμί του κρέατος,
ελαιολαδο μαυροπιπερο νοστιμιά 1κ.σ. αφήνω να βράσει για 10′-15’λεπτα
Αποσύρω από το μάτι και αφήνω να απορροφήσει το ζουμί…μένει σπυρωτο και ζουμερό…είναι έτοιμο και νόστιμο πολυ!!!
Η Συνταγή είναι της ArtemisTaia Arampatzi