Η Μπουγάτσα με Κρέμα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, που όλοι έχουμε συνδέσει με τις Κυριακές και τις πρωινές απολαύσεις. Αυτή η συνταγή είναι η πιο εύκολη εκδοχή, καθώς χρησιμοποιούμε έτοιμο φύλλο σφολιάτας για γρήγορο και τραγανό αποτέλεσμα, ενώ η κρέμα της είναι πλούσια, βελούδινη και αρωματική με βανίλια και λεμόνι. Η προετοιμασία είναι απλή και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει την οικογένειά σας. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τη Μπουγάτσα:
- 1 Πακέτο Φύλλο Σφολιάτας (περιέχει 2 φύλλα)
Για την Κρέμα:
- 1.200 γρ. Φρέσκο γάλα (πλήρες)
- 200 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό (περίπου 1 ποτήρι νερού)
- 200 γρ. Ζάχαρη (περίπου 1 ποτήρι νερού)
- 2 κγ Βανίλιες (σε σκόνη)
- 1 κγ Ξύσμα από ένα λεμόνι (ακέρωτο)
- 1/4 κγ Αλάτι (λίγη πρέζα)
- 2 κσ Κορν φλάουρ ή νισεστέ
- 100 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για το σερβίρισμα:
- Άχνη ζάχαρη
- Κανέλα
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Εκτέλεση Κρέμας: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για την κρέμα (γάλα, σιμιγδάλι, ζάχαρη, βανίλιες, ξύσμα λεμονιού, αλάτι, κορν φλάουρ/νισεστέ) εκτός από το βούτυρο.
Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αμέσως ρίχνουμε το βούτυρο (100 γρ.). Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη, φροντίζοντας η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας. Αυτό είναι απαραίτητο για να μην κάνει κρούστα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς, ώστε να είναι χλιαρή.
Συναρμολόγηση: Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί κουζίνας (περίπου 35×40 εκ.) ή βάζουμε μια λαδόκολλα. Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί.
Ρίχνουμε την χλιαρή κρέμα πάνω από το φύλλο σφολιάτας και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Με ένα μαχαίρι, χαράζουμε την Μπουγάτσα με Κρέμα σε κομμάτια (προσοχή: χαράζουμε μόνο το πάνω φύλλο, όχι μέχρι κάτω). Ραντίζουμε ελαφρώς την επιφάνεια με λίγο νερό (μερικές σταγόνες) για να γίνει πιο τραγανή.
Ψήσιμο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα) για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι η Μπουγάτσα με Κρέμα να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο-καφέ χρώμα και να φουσκώσει.
Σερβίρουμε την μπουγάτσα ζεστή, πασπαλίζοντας με άφθονη άχνη ζάχαρη και κανέλα. Καλή απόλαυση!
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος (Κρέμα): 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45-50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για να γίνει η κρέμα σας ακόμα πιο βελούδινη, προσθέστε στη συνταγή έναν κρόκο αυγού αφού αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύοντας γρήγορα.
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ψιλό σιμιγδάλι για την κρέμα της Μπουγάτσας με Κρέμα, ώστε να έχει την απαραίτητη υφή. Αν χρησιμοποιήσετε χοντρό, θα γίνει πιο σφιχτή. Δείτε κι άλλες εύκολες συνταγές με φύλλο σφολιάτας.
Χαράξτε την Μπουγάτσα με Κρέμα μόνο στην επιφάνεια. Έτσι, το φύλλο δεν θα χάσει τη φόρμα του κατά το ψήσιμο και θα παραμείνει τραγανό, ενώ θα είναι εύκολο στο κόψιμο μετά το ψήσιμο.
Σχετικές Συνταγές
Γλυκιά Τυρόπιτα με Φύλλο Κρούστας
Ζύμη Κουρού για Αφράτη Τυρόπιτα
Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη










